96 159 05 94 — correuclickedu

ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMIS CONCEPCIÓN ALEIXANDRE

ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMIS CONCEPCIÓN ALEIXANDRE
05/02/2020 Loli Company

El pròxim dimarts 11 de febrer, Dia Internacional de la Xiqueta i de la Dona a la Ciència, tindrà lloc al Centre Cultural de Picanya l’Acte de lliurament del Primers Premis Concepción Aleixandre per a dones científiques valencianes.

El perquè dels premis és doble. D’una banda, hi ha la voluntat de retre homenatge a aquesta dona valenciana nascuda el 1862, que va combinar la medicina -en l’especialitat de ginecologia-, la pedagogia, l’activisme, el feminisme, a més de ser inventora i sufragista. De l’altra, i lligat al primer objectiu, aquests premis volen estimular i reconèixer el treball de les dones en l’àmbit de la ciència al País Valencià.

Amb aquest acte l’Ajuntament de Picanya enceta el programa d’activitats dels Dies de les Dones 2020. El detall de les activitats organitzades el teniu a l’abast a la web de l’Ajuntament, però ací us en fem un tast.

El dissabte 15 de febrer s’inaugura l’exposició l’Art al Carrer, en què participen els alumnes de plàstica de 4t d’eso, i l’acte tindrà lloc a les 12.00 h al c/Major de Picanya.

El 20 de febre, a les 18.30 h la Pamela Palenciano actuarà al Centre Cultural amb el monòleg No sólo duelen los golpes. Si voleu anar-hi, cal replegar les invitacions a l’Ajuntament.

El dimarts 3 de març es farà al Centre Cultural l’homenatge a les Dones majors de les Mestresses de Casa Tyrius i es projectarà la pel·lícula Las invisibles. I just la setmana següent, el dia 10 de març, a les 18.30 h i al Centre Cultural també tindrà lloc la conferència Violència masclista en relacions de parella de pobles indígenes a Otavalo (Equador), en què participarà Lilia Rodríguez, presidenta del Centre Equatorià per a la Promoció i Acció de la Dona (CEPAM).

A mesura que ens apropem a aquests dies uns n’informarem d’altres accions i activitats, tot i que podeu consultar el programa a la web de l’Ajuntament.