96 159 05 94 — correuclickedu

9 d’octubre – Sí al valencià

9 d’octubre – Sí al valencià
07/10/2017 Loli Company
9doctubre

La Comissió 9 d’Octubre, formada per diverses associacions, sindicats i partits, ha convocat aquest diumenge a la tradicional manifestació ciutadana del 9 d’Octubre. La manifestació eixirà a les 18 hores de la plaça de Sant Agustí, de València, i enguany té com a lema “Sí al valencià”.

El lema triat enguany vol posar l’èmfasi en la llengua com element de trobada i de cohesió social, com a espai comú i valor compartit d’una societat plural. Per això, des de la Comissió plantegen que dir “sí al valencià” és dir sí a la convivència, al respecte, a la igualtat, a una personalitat pròpia construïda amb les aportacions de persones d’origen divers. La llengua entesa en positiu i com a instrument de diàleg.

Des de l’escola ens refermem en un dels principis que ens defineix: som una escola que parla, que escriu i que viu en valencià. Creiem que la nostra llengua és riquesa, expressió de cultura i mitjà de comunicació. És la llengua pròpia de molts i la que se suma al riquesa lingüística de molts altres. Les llengües no entenen d’actituds, de prejudicis o de respecte. Som els parlants, nosaltres a títol individual o col·lectiu, i els representants que hem triat, els que podem contribuir a fer-nos ciutadans plurilingües respectuosos amb totes les llengües, els que tenim l’oportunitat de crear més contextos en què puguem utilitzar les llengües minoritzades perquè deixen de ser-ho. D’aquesta manera, sens dubte, educarem els nostres xiquets i xiquetes amb actituds lingüístiques positives. La tria la fa cadascú, però hem de fer-la possible.