96 159 05 94 — correuclickedu

8 de març, La dona de la meua vida

8 de març, La dona de la meua vida
07/03/2021 Emi Pardo

Nacions Unides dona suport al Dia Internacional de la Dona

Hui és 8 de març, dia Internacional de la dona.

La dona de la meua vida ha estat el motor d’investigació, de conscienciació i de reflexió que han fet els xiquets, les xiquetes i mestres d’infantil. Dies de parar i observar amb lupa, d’emocions i de vivències compartides per trobar allò més significatiu de les dones que comparteixen les nostres vides. Dones valentes i sàvies de la natura, la cultura, la calma, l’alegria, l’acció i la reflexió. Dones que ens acompanyen per créixer amb seguretat, amb estima i constància. Al grup de tres anys hem participat de manera creativa i plàstica, tot deixant petjades amb les mans i els peus al llenç per fer el cartell reivindicatiu de la novena edició d’Art al carrer del nostre poble https://www.facebook.com/ArtAlCarrerPicanya

En els grups de quatre i cinc anys hem interpretat, amb infinits llenguatges, quina ha estat l’experiència compartida de cadascun i cadascuna de nosaltres amb la dona de la nostra vida. Una recerca feta amb la mirada més innocent i alhora grandiosa. El resultat ha estat sorprenent: bellesa i sinceritat amb el traç i la barreja de colors.

Hui ens volem expressar perquè totes vosaltres es sentiu més reconegudes, especials i importants en les nostres setanta-set vides. Vos deixem les obres de la il·lustradora Mai Jiménez https://www.facebook.com/maijies per si vos serveixen d’inspiració i trobar tot allò que vos representa.

Nacions Unides va proclamar el 1975 com a Any Internacional de la Dona. Amb motiu d’aquesta celebració, Nacions Unides va començar a observar el 8 de Març com a Dia Internacional de la Dona i el 16 de desembre de 1977, l’Assemblea General va convidar tots els Estats que proclamaren, d’acord amb les seues tradicions històriques i costums nacionals, un dia de l’any com a Dia de les Nacions Unides pels Drets de la Dona i la Pau Internacional. La resolució 32/142 demanava els Estats que continuaren ajudant a crear condicions favorables per a l’eliminació de la discriminació de les dones i per a la seua plena participació en el procés de desenvolupament social. L’Any Internacional de la Dona, el 1975, obria les portes del Decenni de les Nacions Unides per a la Dona (1976-1985), proclamat per l’Assemblea General de l’ONU.

Equip de mestres d’infantil.