Sambori-Mice 2017: Vull fer cinema!

Posted on gener 27, 2017 
Filed Under cinema, educació, festivals, Sambori · Mice

sambori_mice_17

Vull fer cinema

Un curtmetratge gravat amb alumnes de primer de primària del CEIP Santa Bàrbera de Benifaió, al maig del 2016 i que s’estrenà al Centre Cultural Enric Valor d’aquesta població el passat 8 de setembre en pantalla gran, el primer dia d’escola com a benvinguda al curs. Una festa audiovisual per entrenar logotip i presentar el blog i les plataformes que ens ajuden a difondre el nostre treball. Això si, abans de les vacances al final de curs, férem la preestrena per als protagonistes i els pares, per veure com havia estat el treball. Va ser molt emocionant omplir la classe de cadires, convidar als pares i mares i fer-los partícips d’aquesta satisfacció de ser important per a tots, de vore’ns a la pantalla digital de la classe, de formar part d’un projecte innovador, amb uns objectius a complir: Educar la mirada.

Vull fer cinema!, és una pel·lícula coral, plena de moments divertits.-Volem que els xiquets i xiquetes la recorden sempre, és per això que hem buscat que tots els alumnes pogueren aportar alguna cosa al film. -confessen Teresa Fuertes i Rosalina Benavent, que han ajudat en tot el procés del rodatge. -Hem preparat materials especials per treballar a l’aula mentre un grup rodava a la classe del costat, ja que mo és gens fàcil organitzar-se a l’escola. -Tot és ganes d’organitzar-se i tindre molta imaginació- afirmen.

vull-fer-cinema-01

Així va ser. L’equip d’Alucinemalcole Teresa Fuertes, Rosalina Benavent i Wilfrid Pelló l’educador d’educació especial, que formen una pinya, es van organitzar per poder rodar amb un grup de 21 alumnes que participaren al rodatge. Organitzant tant els assaigs, com el rodatge per escenes. Cada grup treballava per separat i el conjunt ja s’ha vist a la pantalla, el que va generar, gran expectació. Moltes coses han canviat a l’escola, ja són cinc anys fent cinema i hem anat evolucionant. -Ja som una plataforma audiovisual organitzada, amb un objectiu que a poc a poc ens ha donat nom i amb un camí per descobrir.- diu Wilfrid alma mater de les pel·lícules al centre. Amb aquest curtmetratge volíem aportar alguna cosa més, una idea didàctica que després ponguérem desglossar en projecte educatiu: conceptes de cinema, nou vocabulari, crear formació, potenciar-nos la creativitat… D’ella s’ha dit que és divertida, plena de moments màgics, que en veure-la s’aprecia la il·lusió i la tendresa en que ha estat realitzada. Fins i tot s’ha dit que és un estímul per continuar fent cinema a la nostra escola.

Vull fer cinema! Ha estat un projecte didàctic transversal en el qual s’ha involucrat bona part de la comunitat educativa. Hem rodat en valencià. En tot moment hem tingut al nostre costat els pares i mares de l’alumnat. Entre tots, hem fet possible el rodatge i la producció del film que dura 15 minuts. Tot un rècord si es té en compte la dificultat de dur a terme produccions audiovisuals amb nens i nenes de sis anys i els escassos recursos amb els quals s’ha muntat. Els nens i nenes han fet de tot, fer els decorats, vestir-se, elaborar alguns diàlegs per millorar l’estudi del guió… En definitiva tots hem aprés amb aquesta aventura.

Hi ha molts detalls i treball per part de tots, tant dels mestres que participen directament al projecte, com els que ens han ajudat a vestir, a transportar, motivar, i fer meravelles per complir amb el pla de rodatge. Des d’aci volem donar les gràcies al nostre equip directiu, als especialistes que ens han ajudat i sobretot als pares i mares de l’alumnat que han rebut aquest projecte amb els braços oberts i que a partir d’ara, ja caminen amb nosaltres per participar en la MICE 2017 a València i a Benifaió (enguany sede comarcal de la MICE). I especialment volem donar les gràcies també a  l’ajuntament de Benifaió que a hores d’ara treballa amb nosaltres per fer possible La MICE-Benifaió, que fa aquest projecte més gran donant un ressò important a la resta de la població.

Tant per als alumnes i les seues famílies, com per a tots els mestres que hem col·laborat en la realització d’aquest curt, ha estat una experiència meravellosa que ha fet que en més força tots cridem Vull fer cinema!, cinema a l’escola. I des d´ací vos convidem a tots vosaltres a cantar amb nosaltres la cançó que hem creat per als títols de crèdit de Tu vols llegir amb mi?

Moments per recordar:

La festa Story board que realitzàrem en acabar d’escriure el guió i plasmar en imatges de com seria la nostra pel·li.
L’elecció dels protagonistes i el seu vestuari, amb la seua exposició al corredor de centre.
Lectures i passes de guió, amb la mirada sempre atenta de Rosalina i Teresa, que ens ajudaren a aprendre tot el que havíem de dir; de la mà de Wilfrid que ens mostrava el sentiment que havíem de posar-hi.
El rodatge, de la mà del nostre director Wilfrid que sempre prenia cura que tot estiguera a punt i ben fet.

vull-fer-cinema-02

Vull fer cinema és la quarta pel·lícula que es roda al centre després de L’extra-terrestreLa fàtua humana i La flauta màgica. Tota una cartellera d’èxit pedagògic i com no plena d’aprenentatge emocional. Us convidem al fet que veieu el curt i gaudiu amb nosaltres de l’experiència viscuda, descobrint si finalment Natàlia, aconseguirà rodar a l’escola el seu film.

Teresa Fuertes, Rosalina Benavent i Wilfrid Pelló
CEIP Santa Bàrbera (Benifaió)

Save

Comentaris

Leave a Reply