Les 100 fotografies més influents segons Time

Posted on novembre 29, 2016 
Filed Under fotografia

Amb la notícia de la mort de Fidel Castro és difícil no recuperar en la memòria visual un seguit d’imatges de la revolució cubana, algunes de les quals esdevingueren sense dube icones del segle XX. Recentment la revista nord-americana Time ha publicat una llista amb les que consideren les cent fotografies més influents de la història. La selecció forma part d’un projecte multimèdia per a explicar el significat de cada imatge. Per això inclou un context històric i dóna veu als fotògrafs i experts. Algunes d’aquestes fotografies són conegudes mundialment i formen part de la cultura popular. Hi ha, per exemple, el retrat del Che Guevara (Alberto Korda), l’home que va aturar una filera de tancs a Tiananmen (Jeff Widener), Aylan Kurdi mort en una platja turca (Nilüfer Demir), Buzz Aldrin trepitjant la Lluna (Neil Armstrong) o el soldat republicà mort (Robert Capa). Que dubteu encara de dedicar-hi almenys una classe d’història a l’apunt?

Comentaris

Leave a Reply