Docs València, espai de no ficció

Posted on novembre 22, 2016 
Filed Under cinema, festivals

De la mà de DocsValencia. Espai de no ficció, el documental ha arribat a València i aquesta és la presentació del festival. El gènere de no ficció és molt més que cinematografia. És multiculturalitat, informació, una eina idònia de transformació i de debat. I per aquesta raó ens entusiasma. Aquest nou festival neix amb moltes intencions i amb més entusiasmes. Des de l’organització es vol anar més enllà d’un mer esdeveniment cinematogràfic, i es pretenén ser un agent social de canvi, un focus irradiador de cultura, de raó, de nous horitzons i de perspectives múltiples. Volem aportar el nostre gra d’arena amb nous continguts enfront del que tradicionalment ens han mostrat els mitjans de comunicació, sales d’exhibició cinematogràfica incloses. En la nostra societat multipantalla ja poques coses ens sorprenen.

València ha sigut històricament encreuament de camins, cruïlla cultural, comercial i de múltiples influències, per la qual cosa és seu ideal per a un esdeveniment d’aquest tipus. Cultura i entreteniment mai hauria d’haver-hi estat separats. El documental no és avorrit, no és banal, no és superflu. Es cerca la bellesa amb consciència, amb reflexió, pel·lícules que agiten les nostres retines, els nostres cors i les nostres sensibilitats. Creiem que ho hem vist tot, però no és així. La programació de DocsValencia és una invitació a dialogar amb la nostra pròpia curiositat i a deixar sorprendre’ns. La no ficció és el gènere que més s’està desenvolupant en les últimes dècades, el que més auge està adquirint sent, curiosament, el més antic del món. Es pretén que València siga centre d’atenció del documentalisme local, nacional i internacional durant uns dies a l’any. Aquesta xicoteta mostra és un avanç del que ens espera en els pròxims anys, històries, personatges i racons de qualsevol punt del planeta. Ni ens imaginem el que ens espera, i açò bo.

En la seua Edició de Presentació, al novembre de 2016 i a partir de hui mateix, podrem gaudir de cinc dies d’activitats que inclouen presentacions de pel·lícules i col·loquis amb els seus directors, projeccions, conferències i trobades per a professionals del sector. Amb especial atenció a les temàtiques relacionades amb qüestions de gènere, social i medi ambient. DocsValència aposta pels nous formats, les noves tecnologies, la revitalització d’espais públics i la popularització del gènere documental. Una oportunitat per a veure altres continguts. Una nova forma de veure el món.

Comentaris

Leave a Reply