Alien: 30 aniversari

Posted on octubre 25, 2009 
Filed Under cinema

La nau espacial O.S.C.S. S. Nostromo viatja des del planeta Thedus cap a la Terra amb un enorme remolc ple d’abundants minerals per a ser processats en refineries. Mare, la computadora central de la nau, desperta a la tripulació de la seua letargia artificial, qui creuen estar prop de la Terra i alhora estan ansiosos per rebre el seu pagament pel carregament. Però Mare informa prèviament al capità Dallas d’alguna cosa important. Mentrestant, la resta de la tripulació es percata estranyada que la nau viatja per una regió de la galàxia que no és el Sistema Solar.

Des de ja fa dues setmanes venim penjant imatges dels diferents personatges d’Alien. És el nostre senzill homenatge, en el seu 30 aniversari, a tot un clàssic de les pel·lícules de ciència ficció i un referent innegable del cinema de tots els temps. “Alien” va ser dirigida per Ridley Scott i protagonitzada per Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm i Yaphet Kotto. El títol del film fa referència al seu principal antagonista: una criatura extraterrestre altament agressiva que amenaça i s’enfronta a la tripulació de la nau espacial. El guió original va ser escrit per Donen O’Bannon i es titulava “The Star Beast” (“La bèstia estel·lar”) però el film final va presentar diverses diferències. L’èxit d’Alien va donar lloc a una franquícia de novel.les, llibres d’historietes, jocs de vídeo i joguets, així com una seqüela de títols. També va llançar la carrera de Weaver, proporcionant-li el seu primer paper principal amb el personatge de la tinent Ripley. La tinent Ripley està considerat com el primer personatge d’heroïna en el cinema. En el back-ground del film estan com no les obres de Joseph Conrad, “Nostromo” i “La línia d’ombra”, la participació en el disseny de H. R. Giger i del dibuixant de còmics Jean Giraud (Möebius) en el disseny de vestuari i la banda sonora de Jerry Goldsmith.

Com a curiositat dir que l’extra que es disfressava de la criatura era Bolaji Badejo, un estudiant universitari nigerià de dos metres d’altura molt prim que encaixava perfectament amb la silueta de la criatura. El 2002 “Alien” va ser inclosa al Registre Nacional de Cinema de la Biblioteca del Congrés Americà per a la preservació històrica d’aquelles pel·lícules considerades “culturalment, històricament, o estèticament significatives ” i està classificada per l’American Film Institute el 2008, com la setena millor pel·lícula del gènere de ciència ficció.

Comentaris

3 Responses to “Alien: 30 aniversari”

  1. wedding dresses wang on febrer 18th, 2012 9:45 am

    One of the main factors is the color of the leggings. Dark colors are the most popular but is also possible to find something in a lighter color.

  2. planchas ghd baratas on juliol 25th, 2012 2:07 pm
  3. Tobias Jersey on juliol 27th, 2012 10:32 pm

    Vancouver led lighting store, Address: Vancouver Led Lighting store #41 – 1755 E Broadway, Vancouver, BC V5N 1W2 Telephone: 604-783-7668

Leave a Reply