De les millors imatges d’acció i aventura

Posted on setembre 30, 2016 
Filed Under fotografia, publicitat

red-bull-illume-16

Sense dubte Red Bull ha sabut com construir un imaginari ric i particular i associar-ho a la seua marca. En aquest terreny l’aposta clara ha sigut pels esports d’acció i aventura en qualsevol format i medi; en moviment o fixes, per terra, mar, aigua o aire, amb rodes o sense, amb ales o sense, o senzillament amb el cos com a objecte de tantes mirades com de tants fotògrafs que han generat imatges de gran impacte sobre les nostres retines. I les millors imatges de les 34.624 presentades per 5.646 fotògrafs procedents de 120 països, han estat ja guardonades amb els premis, en diverses categories, Red Bull Illume 2016. No deixeu de visitar la web i les diferents gal·leries per gaudir d’imatges com la del fotògraf alemany Lorenz Holder que va rebre el primer premi amb el suport d’un jurat compost per 53 editors gràfics dels mitjans internacionals més prestigiosos.

Ara bé, altra qüestió és que de nou -i ací Pilar Alfonso ens ajudaria molt- la bellesa de les imatges i l’efecte d’una narrativa i uns relats molt ben construïts, no ens ha de deixar de veure que al darrere d’aquest fascinant desplegament visual, hi ha interessos econòmics de pes. I és que als centres educatius, especialment a partir de secundària, constatem que allò que era una qüestió molt tangencial -el consum de les anomenades begudes energètiques entre els joves- s’ha capgirat cap a un increment notable com a símptoma de l’empeny d’un mercat potenciat i en expansió que darrerament augmenta els ingressos de manera considerable. El propi relat verbal ja fa servir eufemismes enganyosos doncs en si, aquestes begudes no aporten energia sinó que són estimulants amb un alt contingut en cafeïna (una llauna equivaldria a tres o quatre tasses de cafè). El tema no és menor i bé pot ser pensat junt amb l’alumnat, almenys per fer-los conscients de que són objecte, de les dinàmiques del mercat i d’aspectes tan concrets com que associades al consum d’alcohol, han provocat casos de reaccions adverses com ara insomni, hipertensió, ansietat, deshidratació, convulsions, arrítmia i trastorns cardíacs greus arreu del món, i que molt millor en seria no prendre’n a la seua edat.

Bé, les imatges sempre presenten un caleidoscopi de lectures. La triada ací ens convida a desitjar-vos un bon cap de setmana de tardor i el text més motius i elements pel treball dins i fora de l’aula.

http://www.redbullillume.com/

Comentaris

Leave a Reply