Man with a movie camera

Posted on setembre 30, 2009 
Filed Under cinema

Sovint hem comentat com a l’era digital s’ha afavorit la democratització de l’accés als mitjans de realització i producció i com internet està variant formes i usos en la distribució d’obres audiovisuals. Però no només això; el canvi de paradigma que suposa la web 2.0 està fent replantejar alguns paràmetres en la realització audiovisual com l’autoria (d’individual a compartida) o inclús el fet de que una pel·lícula podria estar en constant transformació i no arribar a ser un producte tancat. És el cas de la revisió que proposa l’artista Perry Bard de “Man with a movie camera”, una pel·lícula del cineasta rus Dziga Vertov de l’any 1929.

L’home amb la càmera, l’original, està composta de centenars d’escenes de l’activitat quotidiana de Sant Petersburg, preses de manera quasi improvisada amb un estil que Vertov anomenava kino-fraza, ‘frases fílmiques’. Després es muntaven de manera alterna i ràpida per il·lustrar el vertígen de la modernitat de la ciutat i els contrastos socials i econòmics.

L’home amb la càmera, la revisió, és un rodatge en vídeo participatiu que segueix el guió original de la pel·lícula de Dziga Vertov. Gent de tot el món pot carregar en streaming en aquesta pàgina versions en vídeo de les diferents seqüències de la pel·li. Després la pàgina els arxiva i seqüència. Des del moment que la teua contribució es descarrega en streaming, passa a formar part d’un muntatge mundial que, en paraules del mateix Vertov, ‘descodifica la vida tal qual és’. La pàgina ve molt ben presentada i organitzada de manera que conté tots els plànols del film de Vertov de 1929 al costat de miniatures del començament, la meitat i el final de cada plànol. En ella es convida a interpretar l’obra de Vertov i es pot contribuir amb una escena completa o un o múltiples plànols de diferents escenes.

És qüestió que entreu a la web i mieru com funciona, trieu si voleu participar i com i, especialment l’alumnat, podeu pensar ben bé sobre aquestos canvis, què vos suggereixen, que vos fa pensar i pot ser genereu idees noves, vostres, altres narratives.

http://dziga.perrybard.net/

Comentaris

2 Responses to “Man with a movie camera”

  1. Calorie Calculator on març 15th, 2012 5:27 am

    Rattling wonderful info can be found on web site.

  2. styler ghd on juliol 25th, 2012 2:07 pm

Leave a Reply