La seqüència de la setmana 2

Posted on setembre 28, 2009 
Filed Under cinema, seqüència

Obrim la setmana amb la segona seqüència que hem triat per al nou apartat de la columna central, la seqüència de la setmana. En breu i si aconseguim coordinar-ho bé, aquest apartat passarà a ma de l’alumnat perquè comence a exercir un treball de síntesi i redacció que bé els pot servir de pas per aprendre de la història i el llenguatge cinematogràfics. I continuem amb un altre travelling, un altre clàssic i un altre mestre com Stanley Kubrick. Aquest travelling de la pel·lícula “El resplandor” (The Shining, 1980), entre altres elements, es caracteritza per l’ús de l’steady-cam. L’steady-cam, és un dispositiu estabilitzador que permet dur la càmera lligada al cos d’un operador de càmera mitjançant un arnés, compensant els moviments de l’operador al moure’s i caminar. Aquesta tècnica va ser inventada per Garret Brown el 1976 i tan sols quatre anys més tard Kubrick va aprofitar la seua vàlua per eliminar del rodatge del travelling les vies, inoperants per a seqüències com aquesta. La primera pel·lícula a utilitzar aquest tipus de càmeres va ser “Aquesta és la meua terra”, dirigida per Hal Ashby, però són les escenes en les quals Danny recorre en el seu tricicle els passadissos de l’hotel Overlook les que resulten difícils d’esborrar de la retina cinèfila.

Comentaris

4 Responses to “La seqüència de la setmana 2”

  1. Francesc J. Lopez on setembre 30th, 2009 3:00 am

    L’escena del laberint també té la seua importància, però aquesta que heu triat, per la senzillesa (un xiquet fent voltes amb el seu tricicle i una parella de bessones vestides de blau) impressiona (la música, el clímax de la pel·lícula i la posició de la càmera sempre perseguint i observant el xiquet a ran de terra pràcticament. Seguirem expectants.

  2. http://mutualmaterials.org on abril 28th, 2012 2:23 am

    Some genuinely interesting info , well written and broadly user friendly .

  3. Blackhat SEO service on maig 30th, 2012 11:32 am

    Most of such links is going to be deleted inside a few hours or days.

  4. plancha del pelo ghd on juliol 25th, 2012 2:07 pm

Leave a Reply