WeWeb

Posted on setembre 27, 2009 
Filed Under formació

Seguim l’estela d’idees del que per a nosaltres intuïm que pot suposar l’haver estat seleccionats per a participar a WeWeb. Idees que en part intentàvem traslladar a l’alumnat de 4t d’ESO l’altre dia en classe d’informàtica. Idees que d’alguna manera també han estat presents en xarrades com la de Joan Ferrés, L’educació com a indústria del desig. Un nou estil comunicatiu, o la de Laura Borràs, Tic, tac, tic, tac: present i futur de l’ensenyament, al II Congrés d’Educació de l’Alcúdia que, amb el títol d’ “Intel·ligències de futur” va finalitzar ahir i en el qual estiguérem presents. De les idees del congrés intentarem fer un apunt perquè reament sigué un luxe poder sentir-les. Algunes de les idees de WeWeb estan ací:

A la web social, les seues eines i serveis se’ls coneix per l’estés concepte de Web 2.0. Aquest terme descriu una sèrie de processos que transformen les relacions socials amb l’ús de serveis prestats des de i amb internet: social tagging, webmail, blogging i sindicació de continguts, plataformes de vídeo i imatge, xarxes socials o wikis. L’abandonament de la vella internet estàtica ha donat pas a la creació d’aplicacions web que afavoreixen la participació de la comunitat com a generadora de contingut. Per tant, les eines i la tecnologia seran només utensilis que ens permeten conversar i produir continguts en comunitat.

Avui dia la presència en Internet és un valor reconegut i insubstituïble. Aquesta presència no és només tenir la teua pròpia pàgina web o blog, açò no és suficient. No és només el ‘estar’, cal conjugar verbs que impliquen major acció: conversar, col·laborar, comunicar, cooperar, només així obtindrem una identitat digital útil. Per a generar una identitat digital es necessita actitud, treball i cert temps, però depenent dels objectius del projecte estarà dissenyada d’una manera o altra. Existeixen i existiran moltes formes de gestionar les identitats digitals però existeix un ‘sentit comú digital’ que uneix a totes elles, ací és on WeWeb facilita la seua experiència.

Internet ha sobrepassat qualsevol dels esquemes de l’educació formal i reglada de la segona meitat del segle XX. D’una banda la seua ubiqüitat permet informar-nos, consultar, respondre, actuar; en definitiva, aprenem en qualsevol lloc i situació. Per altra banda, els avanços d’Internet són tan exponencials en el temps que no és realista pretendre que haja una època estanca per a aprendre (el batxillerat, la universitat) si no que vivim immersos en un aprenentatge continuat. La primera aproximació a l’aprenentatge en Internet ha estat el model de’Aula Virtual com símil d’acudir a un centre educatiu, en un espai i un temps definit. Aquestes plataformes d’aprenentatge o Aules Virtuals acaben produint dependències perquè el seu manteniment i millora davant el ràpid avanç d’Internet les fa moltes vegades insostenibles i amb freqüència obsoletes. WeWeb aposta per l’estructura de treball en xarxa i per models d’educació p2p, on el coneixement obert emergeix construït entre tots i aprenent de tots. En definitiva proposem un model de treball basat en les eines que tenim a l’abast del nostre escriptori i navegador, preferiblement lliures, gratuïtes, i basada en estàndards que creen i desenvolupen la xarxa.

http://www.weweb.es/pensamos/

Comentaris

5 Responses to “WeWeb”

 1. Francesc J. Lopez on setembre 27th, 2009 10:23 pm

  Ja veig que us heu posat a fer faena per informar-nos adequadament. Gràcies

 2. admin on setembre 28th, 2009 12:16 am

  Gràcies a tu Paco per estar sempre ahí. T’he deixat un comentari a LLIMA. A veure si ens trobem i concretem la propera col·laboració. No dubtes que quan faça el taller et passaré tota la informació i de segur que ens dona per a pensar propostes compartides. Una abraçada.

 3. Francesc J. Lopez on setembre 30th, 2009 3:03 am

  Jordi, no n’he vist el comentari a LLIMA; però, respecte al que parlàrem sobre el treball d’enguany, tu tens la paraula. Albert i Manolo estan disponibles.

 4. usmle step on març 16th, 2012 12:33 am

  tbrler admin cok guzel bir site tskler

 5. 青汁 on abril 4th, 2012 10:17 pm

  青汁

Leave a Reply