Atenció alumnes, voleu experimentar?

Posted on maig 27, 2016 
Filed Under cinema, educació, festivals

cinemas_diffrents

El Festival de París des Cinemas Differents i és un esdeveniment anual organitzat pel Collectif Jeune Cinéma. El tema de cada edició se sotmet a votació dels membres del CJC. i la selecció de les pel·lícules és un procés col·lectiu dirigit per un grup de realitzadors CJC que, amb la seva experiència, seleccionen pel·lícules experimentals a partir d’un gran nombre de pel·lícules presentades cada any per tot el món. El festival promou cinematografies que se centren en l’acte i els esforços creatius per guiar al públic mitjançant la producció de continguts editorials. Des de 1999, el festival és cada vegada més reconegut internacionalment el que fa que més pel·lícules es presenten cada any. La història d’aquest festival està fortament lligada a la història de Collectif Jeune Cinéma, una cooperativa de cineastes amb seu a París per a la seva distribució.

Però açò no és tot, així que pareu especial atenció si teniu menys de 15 anys i ja heu realitzat o desitgeu fer una pel·lícula: el Collectif Jeune Cinéma vos dóna l’oportunitat de participar en un festival de cinema experimental internacional. Les pel·lícules presentades han de tenir almenys un minut de durada, fins a menys d’una hora. No s’imposa cap tema i no estan obligades a explicar una història. Una sensació, una impressió, les imatges que es troben belles o interessants. Vos podeu guair pel vostre desig de provar un tipus específic d’edició o de narrar amb el vostre estil sense por de la imperfecció o d’errades del so i la imatge, un joc de formes que vos inspiren. Tots aquests són algunes de les múltiples possibilitats per començar a fer la vostra pròpia pel·lícula. La selecció es projectarà al Festival de París des Cinemas Differents (4a October> 16 de 2016). El termini de presentació de les obres finalitza el 5 de juliol de 2016. I ja sabeu, si voleu compartir amb nosaltres el procés creatiu, no dubteu en fer-nos partíceps.

Comentaris

Leave a Reply