VIII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena del País Valencià

Posted on maig 16, 2016 
Filed Under cinema

mostra_indigena_16

Entre els propers 18 i 21 de maig es celebra la VIII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena del País Valencià. Organitzada per l´Associació Perifèries i l’Associació Entreiguales i amb el suport de la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI), la Mostra tracta d’apropar la realitat dels pobles indígenes a la societat valenciana a través dels treballs realitzats per creadors indígenes, amb la participació de les seues comunitats i organitzacions. Les sessions de vídeo es completaran amb espais per al diàleg i la tertúlia amb convidades d’Amèrica Llatina.

Enguany porta per títol Descolonitzant les Resistències i està dedicada a les defensors i defensores dels béns naturals, aquestes persones que des de la seua cosmovisió i maneres pròpies posen el cos per detenir la destrucció de la Mare Terra. Tindrà com convidades a Mabel Quinto del poble nasa de Colòmbia, comunicadora del Consell Regional Indígena del Cauca -CRIC- i a Roxana Mucú del poble maya q’ueqchi’ de Guatemala, realitzadora de documentals i treballs de ficció per a la Xarxa de Realitzadors Tz’ikin i Tz’ikin Et Vé.

La VIII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena del País Valencià es celebrarà en paral·lel a les ciutats de València, Alacant, Sagunt i Castelló. Més informació a perifèries.

Comentaris

Leave a Reply