Cinema de la terreta

Posted on maig 9, 2016 
Filed Under cinema

la_bicicleta

Cada divendres de maig a partir de les 21.00 hores l’esplanada de la Biblioteca Pública de València (C/ Hospital, 18) es convertirà en un espai de projecció per al cicle Cinema de la terreta. La Biblioteca Pública de València, l’associació cultural Athikus i el local Rivendel Resto-bar organitzen la primera edició d’aquest cicle de cintes valencianes que neix amb una doble vocació: la de crear un espai que faça visibles els treballs audiovisuals produïts a la nostra terra –necessari per a fer-los arribar al seu públic–, i la recuperació d’espais públics per al gaudi de la ciutadania. El cicle consta de quatre sessions a l’aire lliure; va començar divendres passat 6 de maig amb la pel·lícula de Sigfrid Monleín La Bicicleta (2006). Continuarà el 13 de maig el documental Universo Railowsky, produït per Endora i dirigit per Rafa Casany i David Molina. La tercera sessió comptarà amb La casa de mi abuela, la primera obra del director alacantí Adán Aliaga. El tancament serà la nit del 27 de maig quan s’exhibirà El amor no es lo que era, de Gabriel Ochoa.

Cada sessió comptarà amb la projecció d’un curtmetratge a càrrec del col·lectiu La Ruta Més Curta, entre els quals podrem veure Gea (Jaime Maestro), Ex libris (María Trenor), Misterio (Chema García Ibarra) i Laura! Laura! (Nacho López Murria). Les presentacions de les pel·lícules són a càrrec del crític Santiago Barrachina. En aquesta iniciativa també col·laboren la il·lustradora Ana Penyas amb el seu cartell, l’associació Cine por Venir i el Màster de Gestió Cultural Interuniversitari (UPV i UV); després de cada projecció hi haurà un col·loqui amb la col·laboració de part de l’equip tècnic. Entrada lliure fins completar l’aforament.

Comentaris

Leave a Reply