Demà

Posted on abril 15, 2016 
Filed Under cinema

Què passaria si mostrar solucions o explicar històries que fan el bé fos la millor manera de resoldre els problemes ecològics, econòmics i socials? Seguint la publicació d’un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat d’ací a 2100, Cyril Dion i Mélanie Laurent es van proposar, al costat d’un equip de quatre persones, iniciar la seua pròpia investigació en deu països per esbrinar què podria estar provocant tal catàstrofe i, sobretot, com es podria evitar. Durant el seu viatge van conèixer a pioners que estaven reinventant l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació. Posant en pràctica aquestes iniciatives, concretes, positives i que ja estan en marxa en alguns llocs i demostrant que funcionen, els directors van començar a donar-se compte com podria ser el món del demà. I el resultat de tot el treball és Demain (Demà), vist ja a França per un milió d’espectadors i guardonat amb el premi César com a millor dicumental de 2015.

I per presentar-lo Karma Films en col·laboració amb Screenly ha creat un esdeveniment especial simultani perquè pugam veure aquest film a la nostra ciutat abans de la seua estrena a la resta de sales. A València, la projecció tindrà lloc el proper dijous 21 d’abril a les 20.00 h. als Cinemes Babel. Més enllà de la curiositat de la proposta i de recordar l’opció de Screenly com a interessant per poder crear algun esdeveniment cinèfil concret, ens porta a publicar l’apunt tenir present un material documental que de nou pot resultar suggerent per treballar a les aules. I és que ells i elles són el demà.

Comentaris

Leave a Reply