Nous formats, noves maneres?

Posted on març 10, 2016 
Filed Under video

Per no perdre el pols de la publicació després de tanta recent activitat, recuperem un parell d’apunts publicats a Vilaweb. Tots dos tenen relació i a m´s ens fa pensar que bé poden servir de referent per pensar els nous formats i animar l’alumnat a participar del Concurs Instagram del Wild&FreeCinema.

Gràcies al nou canal de distribució i visualització que és internet, les sèries televisives experimenten aquests últims anys un renaixement. A aquest fenomen, s’hi ha volgut afegir ara la xarxa de fotografia Instagram, aprofitant que els usuaris ara tenen l’opció de penjar-hi també vídeos breus. ‘Shield 5‘ és el nom d’una nova minisèrie de vint-i-vuit capítols, de quinze segons cadascun, que s’ha estrenat aquesta setmana a la xarxa social propietat de Facebook. Cada dia del mes de febrer s’ofereix al compte @shieldfive un microcapítol d’aquest ‘thriller’ ideat i dirigit per Anthony Wilcox, i protagonitzat per l’actor Christian Cooke, que hi encarna un conductor de vehicle blindat arrestat per un robatori de diamants. A la sèrie, també hi participa el cantant anglès Elliot Gleave, més conegut musicalment per Example.

Durant el mes de febrer s’ha pogut seguir per la xarxa de fotografia social Instagram la sèrie ‘Shield 5‘, a raó d’un microcapítol de pocs segons cada dia. En un pas més que demostra tant les possibilitats cinematogràfiques com creatives de les xarxes socials, ara s’acaba de llançar el primer curt nascut a Reddit, el fòrum d’internet més gran del món. Es diu ‘Pretty Little Miss‘ i es tracta d’un film de terror amb autostopista i molta foscor inclosos. La gran característica del curt és que tot plegat s’ha concebut i escrit col·laborativament en línia, des d’un fil de Reddit. La idea de partida, llançada fa set mesos per l’usuari MistressRed, era la següent: què passaria si un assassí en sèrie que mata autostopistes fes pujar al cotxe un assassí en sèrie que mata els conductors que s’aturen? El resultat el podeu veure dalt.

Comentaris

Leave a Reply