Sambori-Mice: Jordi i Adrià són futbolers

Posted on febrer 27, 2016 
Filed Under cinema, educació, Sambori · Mice

sambroi_mice_16

Som a punt de tancar aquesta quarta edició de la MICE. Divendres tingué lloc un nou moment per trobar-nos el professorat per l’audiovisual i en breu publicarem algunes notes d’una trobada que va resultar estimulant per les persones i les paraules. Al mateix temps tenim idea de continuar publicant aquelles presentacions que encara ens arriben tot inclús després de finalitzada la mostra.

Jordi i Adrià són futbolers

L’any passat vàrem fer un curtmetratge i el vàrem presentar a la MICE d’una forma gairebé fortuïta, però aquesta experiència ens va servir per veure el potencial que tenia aquesta activitat per a treballar diverses competències d’una manera molt contextualitzada i s’hi vàrem ficar de ple.

Un alumne de l’aula  havia guanyat el premi Sambori comarcal 2015 en la categoria de n.e.e. contant un poc el seu dia a dia i el que ell havia viscut quan va ser escolaritzat a aquest col·legi després de passar la primària en un centre ordinari, i vàrem decidir que fent unes xicotetes variacions podríem tindre el guió del curt. S’hi vàrem posar i entre tots, vàrem canviar els noms dels personatges, vàrem triar els actors, vàrem separar les diferents escenes que hi havien, vàrem buscar localitzacions, vàrem veure la temporalització… D’altra banda vàrem aprendre el que era i per a que aprofitava una claqueta i en vàrem fer una. També vàrem aprendre com utilitzar les diferents funcions de la càmera de l’iPhone i de l’iPad, i vàrem començar a aprendre com funcionava l’app d’edició de vídeo d’aquests dispositius.

jordi_adria

Els 3 dies de gravació varen ser molt intensos, moltes preses, diversos canvis de roba, un baló que va explotar… i molts bons records. El fet que ells entengueren perfectament les emocions que estàvem intentant representar va ajudar molt a l’hora d’interpretar i saber el que volíem gravar i des d’on havíem fer-ho. Sabem que el curtmetratge té moltes errades (a nivell de so, d’il·luminació…) però hem aprés moltes coses fent-ho, així com acudint als tallers que es varen realitzar el cap de setmana passat a la MICE Alacant.

El vàrem començar a promocionar després d’aquest esdeveniment MICE Alacant) i en a penes dos dies hem tingut més 2500 visualitzacions i sabem que ha sigut utilitzat en diverses aules de gent que no ens coneix directament, per a explicar diferents temes (treball cooperatiu, diversitat funcional…). L’objectiu està més que aconseguit per totes bandes. Hi continuarem treballant.

Mariola Reig
CPEE Sanchis Banús | Ibi

Comentaris

Leave a Reply