Màquines i cinema

Posted on novembre 16, 2015 
Filed Under cinema

En aquest curs, la setmana temàtica d’escolagavina (maig 2016) estarà dedicada a Europa i les màquines. La proposta lliga amb el programa europeu d’intercanvi Euromachines del Comittee Europe que tindrà lloc a València al mateix mes de maig. Nosaltres ja tenim l’encàrrec de pensar la temàtica des d’una perspectiva cinèfila i se’ns demana que pensem en pel·lícules amb aquesta relació: cinema i màquines. Volem fer-ne una llista de quines serien les 10-15 pel·lícules que millor donen protagonisme a les màquines. Ja hem fet un primer recull molt immediat en el qual ens adonem de la difícultat per trobar pel·lícules no lligades a la ciència-ficció. Busquem obres amb interés cinematogràfic encara que hi hem inclós alguna com La rebel·lió de les màquines que va estar guardonada als premies Razzie, que no deixa de ser també interessant. Els títols amb caràcter provisional són:

Viatge a la lluna (Voyage dans la lune · George Mélies, 1902)
El hotel eléctrico (Segundo Chomón, 1908)
Metròpolis (Fritz Lang, 1927)
Temps moderns (Modern times · Charles Chaplin, 1936)
Blade Runner (Ridley Scott, 1982)
Terminator (James Cameron, 1984)
La rebel·lió de les màquines (Maximum Overdrive · Stephen King, 1986)
Matrix (Wachowski Brothers, 1999)
Moon (Duncan Jones, 2009)
9 (Shane Acker, 2009)
La invenció d’Hugo (Hugo · Martin Scorsese, 2011)
Chapie (Neill Blomkamp, 2015)
Ex machina (Alex Garland, 2015)

Ens ajudeu? 400colps@escolagavina.cat

Comentaris

One Response to “Màquines i cinema”

  1. Pepet el Luisito on novembre 17th, 2015 2:15 am

    Pense que “Wall-E” fa molt el paper. I
    “Jo, robot”, també.

Leave a Reply