El català a Netflix

Posted on novembre 5, 2015 
Filed Under cinema, televisió

netflix

Possiblement a molts de vosaltres ja us ha arribat aquest missatge. Netflix, el proveïdor de televisió per internet més gran del món, va arribar a l’estat espanyol el passat dimarts 20 d’octubre i va fer-ho sense tenir en compte el català ni als 10 milions de potencials consumidors catalanoparlants. Netflix ens ha llençat el convit. Si la demanda de Netflix en català és alta, els directius de la companyia han fet pública la seua voluntat d’incloure continguts en català. Aixo vol dir, més internacionalització del català i la nostra cultura. També més opurtunitats de negoci per la industria audiovisual en catalaà. Suma’t a la crida i signa la causa presentada per la Plataforma per la Llengua a través de www.canvia.cat.

Nosaltres entenem que la proposta pot anar més enllà de doblar els continguts audiovisuals a la nsotra llengua i que podrien oferir-se obres en llengua original, la possibilitat de subtítols en català o senzillament incloure al web el català com a llengua d’ús, doncs ara sembla que ací només està disponible en castellà i anglés. És per això que ens sumeme a les 25.000 adhesions que es necessiten. Passeu-ho!

Comentaris

Leave a Reply