Micronarratives audiovisuals

Posted on octubre 30, 2015 
Filed Under formació, video

arton1639-5cc7c

Ja sabeu que som fans del col·lectiu Zemos 98. I ho som, entre d’altres perquè atentament observen i reflexionen sobre els fenòmens més recents de l’audiovisual. I sobre  la narrativa audiovisual ens fan prestar atenció en que cada vegada més s’escapa dels formats establerts pels mitjans clàssics i abraça les característiques de la xarxa: rapidesa, ubiqüitat i remescla. Passa a més a ser ja no només un art o una pràctica cultural per convertir-se en una eina de la nostra comunicació quotidiana: en el mitjà digital hem passat de dialogar amb emoticones a fer-ho amb gifs animats. Som capaços d’extreure el màxim significat a uns pocs segons de vídeo. A través del loop desafiem la linealitat dels discursos audiovisuals preestablerts. I la generació Youtube està ja deixant pas a la generació Vine.

Fa aproximadament un any María Yañez, Lucas Tello y Felipe G. Gil, membres d’EMBED.at, impartiren un taller online titulat “Micronarrativas audiovisuales: comprender y practicar memes, Vines y gif animados“en el Espacio-Red de Prácticas y Culturas Digitales de la Universidad Internacional de Andalucía. El procés de generació de continguts teòrics va posar en peu una rica investigació que fins el moment només era accessible per a participants del taller i que ara alliberen per a qualsevol persona. Nosaltres hem trobat més que oportú col·laborar a donar a conéixer tan rigorós i suggerent treball que bé pot ser utilitzat per treballar amb l’alumnat.

Comentaris

Leave a Reply