Removed

Posted on octubre 26, 2015 
Filed Under educació, fotografia

removed

Família que s’asseu al meu costat en Illium cafeteria en Troy, Nova York, està tan desconnectada dels altres. No hi ha molt de parlar. Pare i les seues dues filles tenen els seus propis telèfons. La mare no en té un o ha triat deixar-lo guardat. Ella es queda mirant per la finestra, trista i sola en companyia de la seua família més propera. El pare mira cap amunt de tant en tant per anunciar alguna troballa d’informació. Dues vegades comenta al voltant d’un gran peix que va ser capturat. Ningú respon. M’entristeix per l’ús de la tecnologia; per a la interacció a canvi de no interactuar. Això mai ha succeït abans i dubte que hem abordat una part superficial de l’impacte social d’aquesta nova experiència. La mare té el seu telèfon ara.

Aquestes són les primeres observacions en format de nota espontània preses pel fotògraf Eric Pickersgill en el moment de començar la seua sèrie Removed. Sèrie que capta aquells moments en què es veu una cosa tan increïblement comú que, en paraules de Pickergill, et sobresalta a la consciència del que està succeint realment i és impossible d’oblidar. Una família al supermercat, adolescents als instituts, o i un mateix al propi llit després encara d’haver apagat la última llum. Sèrie que amb senzilla lucidesa porta a l’espectador a pensar-se sobre gestos amb uns dispositius personals -no presents?-que estan canviant comportaments. Dispositius al mateix temps integrats en el paisatge mitjançant l’adopció de la manera de ser un amb el cos.

Amb el treball de Pickergill, complementat amb el curt documental quepodeu veure a l’Ull (columna central) reprenem aquest curs l’objectiu d’acostar-vos a artistes del camp viusal el treball dels quals ens pot servir a més per reflexionar amb l’alumnat en contextos com l’acció tutorial. Si en voleu proposar o compartir altres treballs, som oberts a les vostres propostes.

Comentaris

Leave a Reply