Finding Vivian Maier

Posted on setembre 18, 2015 
Filed Under cinema, fotografia

La setmana passada i de forma casual, tinguérem el nostre particular fingding de Vivian Maier. Fins la data nos sabíem res de l’obra d’aquesta afeccionada fotògrafa nord-americana. Ni de la seua particular mirada, ni de la seua exquisida sensibilitat, ni del seu misteri. Tampoc sabíem que hi ha una pel·lícua que era al temps una rerca de sentit sobre el personatge, mig outsider mig ull públic. Pot ser precisament per açò ens posàrem a la recerca d’imatges i informació i vàrem donar en You-Tube amb la pel·lícula sencera. Aquesta ha estat nominada per l’Òscar al millor documental i tot plegat, pel·lícula, blog, articles i imatges configuren un univers en el qual vos podeu perdre i gaudir aquest cap de setmana.

Vivian Maier reballà de mainadera durant quatre dècades, principalment a Chicago. Va fer més de 150.000 fotografies durant la seua carrera, amb especial interès en les persones i l’arquitectura de Nova York, Chicago i Los Angeles, tot i que també va viatjar i fotografiar arreu del món. Durant la seua vida, l’obra fotogràfica de Maier va romandre desconeguda i inèdita. El 2007 John Maloof va adquirir part de l’arxiu documental de Vivian Maier en una subhasta a Chicago. L’octubre de 2009, Maloof va publicar al seu blog una selecció de les fotografies, que van obtenir interès i difusió virals. Des d’aleshores, el coneixement i reconeixement de l’obra de Maier per part de públic i crítica han augmentat. Nosaltres ja en som fans.

Vivian Maier: l’essència oculta de la fotografia de carrer
http://www.findingvivianmaier.com/

Comentaris

Leave a Reply