Retalls

Posted on setembre 14, 2015 
Filed Under exposicions, fotografia

retalls_castillo

Obrim la setmana amb dues exposicions de fotografia. Una, Estratègies d’eixida, la teniu enllaçada en format banner a la columna de la dreta. L’altra, la que ens ocupa l’apunt, amb la informació que ens arriba de primera ma. Color, energia i ironia. Retalls és el nou projecte del fotògraf Andrés Castillo sobre el drama social provocat per les mesures d’austeritat i les polítiques neoliberals.
 
Al llarg de la sèrie, l’autor ens conta petites històries de lluita, de reivindicacions socials, de tristesa i d’humanitat, jugant amb els eufemismes que el poder constantment utilitza.
 
“Devaluació interna, mobilitat exterior, simulació en diferit”… On el poder inventa expressions  per maquillar l’opressió social, Castillo ens mostra amb imatges la trista realitat: corrupció, tràfic d’influències e injustícia social. Instants en els quals malgrat el dramatisme de la situació,  vessen color, vida, ritme i energia.

La sèrie fotogràfica Retalls utilitza un llenguatge basat en fragments capaços de contar històries. Gestos, detalls dels quals ningú se n’adona (ni els mateixos protagonistes), imatges incompletes que obliguen al espectador a imaginar el context i profunditzar en el relat.
 
Com subratlla Andrés Castillo, “són retrats de persones anònimes, sense cares, retrats sense rostre. En una societat global dominada per l’excés d’imatges, aprenem a controlar els gestos del rostre i a adequar-los als paràmetres socials imperants, i per tant, el retrat ha perdut espontaneïtat. No obstant això, els gestos del nostre cos escapen del control racional, i és sobre ells que he centrat la meva mirada. Una mirada fragmentada.

La inauguració tindrà lloc demà dimarts 15 de Setembre a les 20:00 hores al Col.legi Major Rector Peset. Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 (València).

http://andrescastillophotographer.com/

Comentaris

Leave a Reply