Fotolateras

Posted on juliol 16, 2009 
Filed Under fotografia

En plena era de digitalització dels processos audiovisuals i possiblement de total apagó analògic, encara hi ha qui gaudeix d’experimentar amb l’alquímia de la fotografia en la seua versió més rudimentària. I el resultat, les fotollaunes, són unes imatges meravelloses i carregades de màgia. Aquest és el treball de dues “fotolateras”, Lola Barcia i Marinela Forcadell que des de fa uns quants anys fotografien fascinades per aquesta tècnica. Una fotollauna és la foto que es cuina dins una llauna fosca a la qual se li ha realitzat un forat menut i que no té ni lent, ni visor ni disparador. Per atrapar la imatge, o com elles diuen cuinar-la, fan servir paper menys sensible, fotòmetre, temps d’exposició llargs i els líquids de sempre. Lola i Marinela han fotografat des de ciutats europees a events com el FIB de Benicàssim. Tenen l’estudi a València ciutat i una pàgina web on informen de la seua actualitat i ofereixen tallers. Si vos interessa podeu gaudir d’una magnífica exposició de la seua obra a la Galeria Railowsky (Gravador Esteve, 34 – València) fins el 20 de setembre. A més a la nostra barra lateral esquerra hem afegit un video del programa Extrafalàrium de Punt 2 sobre Lola i Marinela. Ei, a 400 colps hem quedat seduïts per la proposta i igual que vos vàrem mostrar les proves amb la tècnica digital tilt-shift esperem que un dia pugam mostrar-vos una fotollauna pròpia. I ja sabeu que si vos apunteu estarà bé que compartiu el resultat.

http://www.fotolateras.com/

Comentaris

3 Responses to “Fotolateras”

  1. 60 segons de llum : 400 colps on juny 9th, 2011 12:03 am

    [...] tècnica, ens ha seduït des del primer moment que el vàrem conéixer i ja li vàrem dedicar un apunt. Ara presenten el seu darrer treball a Barcelona i nosaltres esperem que més avant el facen [...]

  2. Telefon-Spass on maig 29th, 2012 4:30 pm

    SPAM

  3. plancha del pelo ghd on juliol 25th, 2012 2:07 pm

Leave a Reply