‘Abril al Cabanyal’ en Picanya

Posted on juny 23, 2015 
Filed Under cinema

abril_cabanyal

Atenem a lo local i més quan hi ha persones implicades que en alguna o altra ocasió ens han ajudat en temes com l’edició, com és el cas de la nostra companya Esther Albert. És ella qui ens fa arribar la informació sobre la projecció-col·loqui d’Abril al Cabanyal. Crònica viva d’una resistència que tindrà lloc en Picanya aquest dijous 25 en un acte organitzat per les dones progressistes de Picanya.

A les 21.00 h. estem convidats a sopar d’enfaixat a la fresca del pati de la Casa de la Cultura (cal dur l’entrepà i l’associació convidarà a beguda i picadeta). I a les 22.00 h la projecció amb la presència del seu director, el periodista valencià Sergi Tarín, que des de l’estiu de 2010 viu al Cabanyal.

El documental, de 69 minuts, es centra en els convulsos dies del 6 i 8 d’abril de 2010, quan policies nacionals i locals carregaren contra els veïns que s’oposaven a la demolició d’una desena de cases. Aquells fets foren portada dels principals mitjans estatals per la brutalitat policial i la més que dubtosa legalitat de les actuacions. El treball ha estat possible gràcies a la contribució de 200 mecenes a través d’una campanya de crowdfunding realitzada durant la primavera de 2013. A més, ha comptat amb el suport de Salvem el Cabanyal, l’Associació de Veïns del Cabanyal-Canyamelar, l’editorial Media Vaca i la productora Info Televisió. De esta última, Toni Arnau i Esther Albert s’han encarregat de la postproducció i el grafisme, respectivament. També hi han col•laborat el digital La Veu del País Valencià, Salvem el Botànic, el bloc d’Info Libre “Al revés y al derecho”, l’associació Matraz i l’editorial Números Sueltos.

Comentaris

Leave a Reply