Presentació de ‘Paraules de terra i fang’

Posted on juny 11, 2015 
Filed Under altres

canal

Temps d’Aigua era una obra ficció-documental que indagava en les relacions entre la identitat i la desaparició. Magnífic material etnogràfic construït a força de multitud de notes cinematogràfiques sobre formes de vida en perill d’extinció. De les resonàncies d’aquella producció neix ara Paraules de terra i fang, un dels projectes en els quals, junt a Alejandro Ramon, ha participat el nostre company i amic Josep Lluís Peris, de l’IES Ravatxol. Tant el llibre que es presenta en públic aquest divendres com els diferents registres audiovisuals generats, donen veu a través del gènere a un grup d’homes i dones que encara són memòria viva d’un paisatges tan propers com l’Albufera, Castellar o el canal del Tremolar, mèdula espinal que ací articula imatges i relats.

Paraules de terra i fang recopila la tradició oral a través de vuit personatges octogenaris que ens conten les vivències d’infantesa i juventut. Des de la seua visio del seu entorn de marjal, horta i albufera, ens acosten a una época passada, de guerra civil i posguerra. Amb els seus records vius ens faciliten recrear una manera de viure que s’esta perdent. El llibre es la basse i guió d’una  propera pel·lícula on els entrevistats despullen la seua memòria davant la càmera. Els joves de hui podran reviure amb ells el nostre passat i el futur incert del paisatge d’horta i marjal.

La presentació tindrà lloc aquest divendres 12, a les 19.30 h al Saló d’actes de la Cooperativa Elèctrica de Castellar-Oliveral i a més dels autors, es comptarà amb la presència d’Empar Puchades (presidenta de l’Associació de veïns de Castellar-Oliveral) i Juan José Baixauli (professora de la UPV i ex-alcalde d’Alfafar).

Comentaris

Leave a Reply