Conversa amb Bleda i Rosa

Posted on abril 16, 2015 
Filed Under fotografia

bleda_rosa_eacc

Ja seguíem amb interés el seu treball quan en 2008, any de posada en marxa de 400 colps, van ser guardonats amb el Premi Nacional de Fotografia. Ara hi ha l’ocasió de poder conversar amb ells en una trobada organitzada pel EACC · Espai d’Art Contemporani de Castelló. María Bleda (Castelló, 1969) i José María Rosa (Albacete, 1970) treballen en equip des de principis dels anys 90. El nucli fonamental del seu treball és la representació del territori, amb el qual busquen ressaltar el complex encreuament de cultures i temps que el conformen. També fotografiar els marges de la memòria i el temps en el qual transiten els paisatges de la infantesa, de la història o de l’origen de l’home.El solatge del temps, l’empremta i la memòria són els elements tangibles que construeixen les seues obres.

Al llarg de compactes i destacades sèries com Camps de futbol, Camps de batalla, Ciutats i Origen, Bleda i Rosa han consolidat una proposta que registra la història latent que habita en els espais, un passat que ells exploren activant el nostre imaginari i la nostra memòria. Ells mateix declaren que treballen sempre amb l’objectiu d’acostar-nos a les coses que els interessen. Hi ha conceptes bàsics en la història, amb majúscules i minúscules, en la memòria, el pas del temps, amb el registre del temps… sempre amb diferents nivells d’interès o profunditat, però no és tracta de fer un arxiu ni llarg ni exclusivament documental. La seua obra es troba en col·leccions de museus com MNCARS, Musée d’Art Moderne de Céret-EPCC, CGAC, MUSAC i ARTIUM, entre d’altres.

17.04.15 | 20.00 h. | EACC

http://www.bledayrosa.com

Comentaris

Leave a Reply