El cinema del CEIP Pare Català

Posted on març 29, 2015 
Filed Under cinema, educació

lloyd_catala

Ja ha terminat la tercera edició de la MICE · Mostra Internacional de Cinema Educatiu. Ara és hora d’avaluacions i balanços per tancar-la de manera que avancem cap a la millora d’una proposta que, tot i no comptar amb recolzament institucional, és l’enveja d’altres organitzacions europees i mundials. Nosaltres farem en breu el resum de com anà el Mirem i fem cinema però ja podem avançar que tot i algun entrebanc logístic, estem molt satisfets. Especialment per l’oportunitat que suposen inciatives com aquestes per trobar-te amb persones, amb més o menys relació, però que són model de compromís amb l’educació.

Pilar, José Ignacio, Álvaro, Paula, Francesc… o Raquel Zapater, de la Comissió Audiovisual de Pares i Mares del CEIP Pare Català que porten endavant un interessantíssim projecte d’implementació progressiva d’un programa d’alfabetització audiovisual en tot el centre. Dins aquest programa ja ens avisen que aquest dimecres 1 d’abril, a les 18:00 hores, tindrà lloc una nova de les projeccions que conformen el seu cinefòrum però que és obert a tothom. Amb clara vocació de transformació de l’entorn, conviden a pares, mares i xicalla, del barri o no, a una sessió de cinema al Teatre Lluerna . I ahí estarà Harold Lloyd per ser descobert pels més xicotets i redescobert per els que som un poquet més grans. Enrique Martínez Salanova, un dels ponents que vàrem tenir l’oportunitat d’escoltar, expressava a la taula rodona sobre educació mediàtica, que no estava d’acord amb el terme d’alfabetització perquè sempre el remet al contacte inicial d’acostament a un llenguatge, i n’hi ha més després. Ara bé, tots estaven d’acord en la necessitat de veure cinema de tots els temps. Així que dimecres hi ha altra cita amb el cinema.

Comentaris

One Response to “El cinema del CEIP Pare Català”

  1. raquel Zapater on març 31st, 2015 11:07 am

    Gràcies Jordi!!!! Entre tots ho aconseguirem!!!
    Una abraçada.

Leave a Reply