Acosta’t amb els Wellcome Awards

Posted on març 11, 2015 
Filed Under fotografia

pol-len

Hui continuem amb la segona sessió del curs de Creació cinematogràfica i audiovisual en contextos educatius adreçat al professorat de secundària. L’alumnat, en aquest cas docents, està majoritàriament vinculat a àrees tradicionalment anomenades humanistes. Però ves per on també tenim algun científic. Motivats per aquest fet, hem volgut arreplegar l’enllaç a imatges de tal bellesa que ens acosten a mons sorprenents i que ens recorden que la unió de ciència i creació visual és un bon exemple de superació d’aquelles divisòries.

Vivim en l’era de la imatge i la comunicació. Els passos de gegant que dóna la ciència per segons al món, tenen en la fotografia i el vídeo uns aliats d’excepció. El tractament digital d’imatges en medicina permet arribar a llocs on seria impossible si no fos amb aquesta ajuda tecnològica. Un colp més, ciència mèdica i tecnologia aliats pel benestar de tots els éssers vivents. Els Wellcome Image Awards són la demostració concreta del valor de la imatge mèdica en el diagnòstic i evolució de les malalties i l’estudi del comportament d’éssers microscòpics.

El certamen selecciona 20 imatges finalistes creades amb tècniques que van des de la fotografia convencional a la composició microscòpica mitjançant electrons. I el proper 18 de març a Londres es donarà a conèixer la imatge guanyadora dels Wellcome Image Awards 2015. Imatges i no fotografies, ja que les creacions que participen en els Wellcome Image Awards han estat realitzades utilitzant les més diverses tècniques gràfiques, des de la fotografia mèdica tradicional a la microscòpia confocal i la microtomografía computeritzada, passant per mètodes d’il·lustració informàtics de gran complexitat tècnica. Siga com siga, el concurs vol honrar els creadors de les imatges més informatives, sorprenents i excel·lents tècnicament que van ser afegides recentment a la col·lecció de Wellcome Images. Wellcome Images pertanyen a la fundació de caritat amb base a Anglaterra, Wellcome Trust, que es dedica a millorar la salut tant dels humans com dels animals.

Comentaris

Leave a Reply