Sambori-Mice: Maria Rosa (Vídeolit)

Posted on març 13, 2015 
Filed Under cinema, educació, Sambori · Mice

sambori_mice_15

Després de la presentació de les tres obres presentades pel CEIP Heretats de L’Alcúdia, seguim amb un nou format al qual cal prestar bona atenció per les possibilitats de treball a l’aula que ofereix: el videolit.

Maria Rosa (Videolit)

videolit

La realització del videolit sobre l’obra teatral Maria Rosa d’Àngel Guimerà, va sorgir gràcies a la seua lectura i dedicació durant tot un trimestre. No només vam llegir-la, sinó que se’n va estudiar el  contingut ben a fons. És així que la idea de fer aquesta activitat ens la va transmetre el professorat del Departament de Valencià del nostre centre, Ferran Ruiz i Toni de la Torre.

Personalment, aquesta idea i aquest format per a mi eren totalment nous i desconeguts alhora, tant que vaig descarregar-me el programa d’edició de vídeo un mes abans de l’entrega del treball, vaig veure uns quants exemples de videolits i vaig investigar com podria manejar aquella classe d’invent informàtic durant un considerable període de temps. En descobrir, més o menys, el seu funcionament les idees van sorgir com si res.

Vaig pensar a donar-li un toc, crec que original, amb la participació dels narradors del videolit: Wall-e i Eva, els personatges d’una de les pel·lícules Disney. Vaig intentar donar-li un toc modern a una obra ambientada al segle XIX en què la societat espanyola, en concret, patia una pobresa molt accentuada i uns costums molt conservadors. D’altra banda, vaig pensar que la utilització d’imatges em llevaria del mig l’opció de fer un vídeo de mala qualitat -encara no he gravat amb càmera de vídeo-, per la qual cosa em vaig trobar molt més segura utilitzant imatges manllevades i la gravació en off del text creatiu per a plasmar una mena de fanfiction sobre l’obra teatral en només cinc escassos minuts.

Finalment, compondre aquest curt ha sigut una experiència inoblidable, ja que vaig tenir l’oportunitat d’enregistrar la veu dels narradors amb l’ajuda del meu germà Adrià, que va fer la veu de Wall-e. A més va significar conéixer noves tècniques, originals i laborioses, de treball mitjançant l’edició d’un vídeo. En definitiva, nous aprenentatges que de segur em serviran per a un futur molt pròxim.

Maria Zahonero i Pastor
IES Joanot Martorell · València

Comentaris

Leave a Reply