Participa Méliès

Posted on març 7, 2015 
Filed Under cinema, concursos, exposicions

Ara que hem començat la formació de docents constatem que hi ha qui està àvid de conèixer propostes que estimulen la creativitat pròpia i dels alumnes. I una convocatòria com aquesta que parteix de la figura d’un pioner del cinema n’és un bon pretext. Participa Méliès és un concurs de vídeos vinculat a l’exposició temporal Georges Méliès. La màgia del cinema, obert a tothom i que ofereix la possibilitat de demostrar l’enginy i la creativitat, utilitzant qualsevol dels aparells de gravació de vídeo. Inspireu-vos en els trucatges de Georges Méliès per il·lusionar als espectadors i podreu guanyar un dels premis del concurs. Els guanyadors es projectaran al Caixafòrum que aculla l’exposició.

Per realitzar el vostre vídeo només necessiteu un dispositiu que puga gravar (càmera, vídeo, mòbil o tauleta) i inspirar-vos en els fantàstics trucs que va fer l’inventor dels efectes especials. Méliès va traslladar la fantasia de la màgia i la va perfeccionar creant autèntics trucatges cinematogràfics. El vídeo haurà de tenir una durada màxima de 3 minuts i en ell s’utilitzarà almenys un dels següents trucatges:
Substitució: consisteix en fer aparèixer i desaparèixer objectes i persones.
Sobreimpressió: entre d’altres trucatges permet duplicar el mateix personatge a la pantalla i aconseguir que objectes volen com si tinguessen vida pròpia.
Jocs d’escala: aconseguir que objectes en miniatura semblen de grandària real. També es pot realitzar jocs d’escala, convertint-te en un gegant o en un nan.

El vídeo haurà de ser inèdit, realitzat després del 24 de juliol de 2014, mut –sense so directe– i la música ha de ser de domini públic o disposar dels drets corresponents. Podeu penjar el vostre vídeo fins el 17 d’abril. El 30 d’abril de 2015 es comunicarà quins són el guanyadors. Consulteu les bases completes a

http://www.participamelies.com

Comentaris

Leave a Reply