Charley Case a la Sala Parpalló

Posted on maig 26, 2009 
Filed Under exposicions, video

Dins la Sala Parpalló la secció nous mitjans sempre ens porta amb rigor propostes destacables dins el panorama audiovisual internacional. Des del passat dia 21 es pot contemplar la restrospectiva dels treballs en vídeo de l’artista belga Charley Case que, amb el títol Les Quatre Estacions, arreplega 22 obres des dels anys noranta fins a l’actualitat i que es complementa amb una instal·lació titulada Desquadratura composta d’una videoinstal·lació, caixes de llum i pintura al sòl. A nous mitjans ens conten que Case és un artista de caràcter multidisciplinar. És àmpliament conegut pel seu treball d’il·lustrador, com el realitzat per als periòdics ‘The Guardian’ i ‘Li Soir’, i per la seua obra gràfica, indissociable dels seus treballs en vídeo, fotografia, performance i instal·lacions. Tota la seua producció està caracteritzada per una preocupació per la humanitat i per la relació entre sistemes. La seua vida com nòmada li converteix en un cronista de la seua època ja que dibuixa, fotografia i filma tot quant veu, experimenta i sent, realitzant un treball ple de compromís social amb un segell molt personal, que aporta als seus documents una mirada lúcida i poètica. Som conscients que els treball de videoart sempre requereixen una mirada diferent, un temps distint, però al mateix temps creiem molt interessant que l’alumnat es puga apropar a aquestes mostres per entendre i experimentar que hi ha altres discursos visuals més enllà de la imagineria hegemònica de cert tipus de cinema i televisió. Ja ens direu.

http://www.salaparpallo.es/ficha_nnmm.html?cnt_id=1879
http://www.charleycase.be/

Comentaris

Leave a Reply