Matt Stuart

Posted on maig 24, 2009 
Filed Under video

Hem tingut uns dies força carregats i espera una recta final de curs no menys atepeïda. Així que ens abellia terminar aquesta setmana amb una mica de simpatia. Presentem avui diumenge l’obra del fotògraf anglés Matt Stuart qui va néixer a Harrow, el suburbi del nord-est de Londres. Curiosament amb 11 anys Stuart va ser triat per interpretar un solo de trompeta davant la mare reina. Poc de temps després queda atrapat per l’skateboard al veure la pel·lícula “Regrés al futur” i també provaria amb intensitat però sense massa perspectiva amb el Kung-Fu. Va ser el seu pare, molt conscient que no seria el següent Bruce Lee, li va descobrir la fotografia amb llibres de Robert Frank i Henri Cartier-Bresson; des d’eixe moment és sense dubte la seua passió. Stuart, sempre amb la càmera al damunt, ix al carrer per captar eixos instants de la vida quotidiana que quasi es tornen surrealistes. Un pot pensar que algunes de les imatges estan preparades, però tan se val doncs destilen frescura, sentit de l’humor i autèntica serendipty, “l’efecte pel qual accidentalment es fà un descobriment afortunat mentres es buscava quelcom completament diferent”. Stuart, fascinat pels transeünts, la vida quotidiana i els moviments urbans basa el seu treball en una càmera Leica, molta paciència i una gran dosi d’optimisme. Espera o provoca, busca la perspectiva i l’enquadrament adequats i converteix qualsevol situació corrent i anodina en una gran foto. No deixeu de fer una ullada a la seua web.

http://www.mattstuart.com/

Comentaris

Leave a Reply