#projectehorta perquè #Hortaésfutur

Posted on gener 26, 2015 
Filed Under altres

hortaesfutur

Ens hem adherit amb intensitat a #projectehorta perquè #Hortaésfutur també des de l’audiovisual, el cinema, l’educació. Així que aquest curs estem molt atents a tot allò que gira al voltant d’un projecte que com ja hem explicat, catalitza bona part de les activitats pedagògiques d’esoclagavina. I mireu que ens afecta ben directament aquesta notícia doncs l’alqueria a la qual ens desplaçarem es troba tot just en el llindal d’aquesta nova aberració. Es trcata del nou PGOU que amenaça l’Horta, i que pot ser estiga en les nostres mans aturar-lo. Per tant, ens fem ressó d’aquesta campanya de recaptació de signatures per tal d’aconseguir-ne la seua paralització.

L’Ajuntament governat per Rita Barberá ha decidit que ara, a pocs mesos d’unes eleccions que pot perdre, és el moment d’aprovar un nou Pla General d’Ordenació Urbana que planteja, entre altres mesures, urbanitzar altres 415 hectàrees de l’Horta de València. Més ciment, carreteres i rodones en una ciutat que el que necessita són més espais verds. Per què tanta pressa? València no té cap necessitat de transformar més horta en solars. La ciutat ha perdut 30.000 veïns en cinc anys i té actualment més de 57.000 habitatges buits i solars per a construir altres 38.000. Es calcula que la ciutat seguirà perdent població durant molts anys.

Volem un urbanisme més democràtic. El que València necessita és canviar el seu model urbà, que siguen els veïns i veïnes els que, en col·laboració amb l’ajuntament, decidim el futur de la nostra ciutat. Ens cal una València més amable, més verda i menys contaminada. L’aprovació d’aquest PGOU ho impedirà. Ens cal un sistema econòmic que no deprede el medi i una democràcia de debò. El nou PGOU condicionarà l’urbanisme de València durant dècades. No és excusa dir que no es va a construir d’immediat. Requalificar més terres d’horta és seguir amb el model especulatiu que ens ha portat al desastre. Dificultarà l’ús agrari d’aquelles terres, que sols es podrien preservar pagant indemnitzacions milionàries als propietaris. És probable que els beneficiaris d’aquest pla siguen els mateixos de sempre: bancs i constructores que compraren els terrenys per a especular i ara volen fer caixa.

#Hortaésfutur i volem que es preserve. Tota. A més del de València, altres plans urbanístics en marxa a Tavernes Blanques i Alboraia poden suposar la desaparició de gran part de l’horta al nord de València i una pèrdua irreparable per a la nostra qualitat de vida. Ens cal que l’horta siga, més que mai, un referent de la nostra cultura, patrimoni i identitat. El pulmó verd de la ciutat i una font de treball i aliments saludables que aquest PGOU posa en perill.

Reclamem la  paralització temporal del PGOU. Cal que el poble tinga l’oportunitat de decidir democràticament el futur de la ciutat i l’horta de València.

Per un bulevard de merda | petició a Change.org | #projectehorta | #Hortaésfutur

Comentaris

Leave a Reply