The last book

Posted on gener 23, 2015 
Filed Under fotografia

the_last_book

Continua la recerca d’imatges lectores a escolagavina. La iniciativa, més enllà de intentar promoure el nou pla lector del centre, pretén celebrar l’aventura de llegir. Bé siga individual o col·lectiva, a casa, a escola, al metro, amb un llibre o amb altre dispositiu. I com a dispositiu, hi ha qui pensa que vivim a les darreries del Parèntesi Guttemberg i que al llibre té els dies contats. Així ho creu també el fotògraf holandés Reinier Gerritse i per això s’ha dedicat a captar imatges lectores al subsol de Nova York. A l’igual que un científic inquiet per catalogar els últims exemplars d’una espècie en perill d’extinció, Gerritse va vagar pel metro de Nova York fent fotos dels lectors de llibres impresos en una població on cada vegada tenen més presència els lectors d’iPhone, Kindle i d’altres eines digitals.

‘Això és el que passa. Tot està canviant sempre, però hi ha un bell fenomen que està desapareixent. És per això que ho volia documentar’, ha dit. El projecte el va realitzar durant tretze setmanes en el transcurs de tres anys. Es passava tot el dia sota terra de 8.00 a 19.00 hores, disparant sense descans per intentar fotografiar tots els llibres que trobava en aquest particular trajecte. Es va sorprendre per la increïble diversitat de llibres que va veure i no va quedar tranquil fins trobar algú que llegira el Philip Roth, el seu escritor preferit. També estava interessat en observar com l’elecció d’un llibre era tant o més que una expressió de la identitat com una peça de vestir. Va capturar milers de llibres i una selecció del resultat és aquesta sèrie anomenada The Last Book.

Comentaris

Leave a Reply