Sabríem cantar i gravar l’alegria d’Europa?

Posted on gener 19, 2015 
Filed Under concursos, educació, video

Aquest diumenge els grecs tindran l’oportunitat d’expressar-se a les urnes; oh Grècia, oh la democràcia! I sembla que siguen unes eleccions també a Alemanya o ací mateix. L’estat de benestar s’esvaeix. Hem sentit pudor per posar que també som Charlie Hebdo; davant la seua valentia i el seu dolor només podem dir que som i fem 400 colps. Són temps on sembla que, com cantava Lou Reed, ja no hi ha temps. I en mig d’aquest panorama, serieu capaços de cantar i gravar l’alegria d’Europa? Aquesta és la proposta.

El concurs de vídeo del Comitè Econòmic i Social és una manera d’intentar crear un major enteniment entre els pobles d’Europa i promoure l’apreciació de la seua rica diversitat cultural. Enguany, volen donar un gir musical que ens convide, a la família, els amics, veïns, companys de classe i col·legues per compartir amb les nostres vídeo-produccions, i el nostre virtuosisme i talent amb el cant. Així que ens proposen mostrar el nostre Cant a l’alegria! Es tracta de combinar la cançó amb un vídeo – la teua interpretació creativa de la peça musical de Beethoven – i compartir-ho amb els companys europeus. Tot plegat per fomentar la creativitat amb el vídeo, l’entusiasme pel cant i l’ús de les xarxes socials a través de tots els estats membres de la Unió Europea. Posteriorment es podrà votar per on-line per seleccionar les deu peces d’entre les quals un jurat especialitzat triarà les tres guanyadores.

Com participar?
Si teniu una càmera o coneixeu a algú que li agrade gravar; si vos agrada fer vídeos curts; si canteu en un cor o simplement baix la dutxa… Siga com siga, aprofiteu per sentir-vos lliure per transformar al vostre gust – jazz, pop, rap, clàssic, tradicional… El cant de l’alegria. Deixeu que la inspiració vos guie. Podeu utilitzar les lletres oficials de la o la seua recreació o adaptació pròpia. Canteu sobre allò que vos importe com a ciutadans de la UE. Què pensem sobre Europa? Quins són els nostres drets? Les nostres necessitats i expectatives? Què passa amb la democràcia, la llibertat i l’intercanvi? Siguam creatius i cantem els nsotres pensaments amb la melodia d’El cant de l’alegria acompanyat amb les nostres imatges.

Com funciona?
L’edició de 2015 és un concurs de música i de vídeo combinat! És una invitació a tots els videastes i cantants afeccionats a participar en un diàleg visual i musical a Europa. No es tracta de fer les coses perfectes! Es tracta d’expressar-se, divertir-se, compartir amb el món i potser guanyar algun premi.

I els premis?
Els tres equips guanyadors seran premiats 3 000, 5 000 i 8 000 euros.

La data de termini per presentar les vídeocreacions és el 20 de febrer, però anirà bé que llegiu més atentament aquesta i altres condicions:

Condicions per a la participació
Declaració d’honor sobre els drets d’autor i l’estat
Consentiment dels pares per als menors en el seu clip

http://www.eesc.europa.eu/video-challenge/2015/index.html

Comentaris

Leave a Reply