Presentació de ‘Poemes a l’horta’

Posted on gener 13, 2015 
Filed Under cinema

poemes_horta

Ja hem comentat que l’Horta és el tema central sobre el qual aquest curs pivoten diverses propostes pedagògiques a escolagavina. Entre elles la nostra eacn per a la qual ja estem capficats en la seua organització. Així que des de 400 colps estem ben atents a totes aquelles iniciatives que s’alineen amb els nostres interesos més immediats.

Esperant l’aigua és un projecte audiovisual de la Fundació Assut, filmat pel realitzador valencià Miguel Ángel Baixauli i en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. Es tracta d’un treball de caràcter antropològic més ampli que s’interna en les complexitats dels paisatges culturals de l’aigua a l’Horta de València. L’Horta és un espai periurbà d’origen mil·lenari que hui constitueix un dels últims espais agraris d’aquest tipus en el continent europeu. El documental mostra el territori que rega la Reial Séquia de Montcada, la séquia més gran de l’Horta. El realitzador inicia amb aquest film una sèrie de curtmetratges de perfil etnològic, que com trossos de vida i realitat, mostren el que passa en el dia a dia de les comunitats humanes que des de fa segles gestionen els regadius tradicionals d’aquesta zona del planeta.

I entre aquestos treballs aquest dijous 15 de gener, a les 19:30 hores, s’estrenarà un nou treball: Poemes a l’Horta (2014). Aquesta pel·lícula documental és el resultat d’un taller participatiu amb persones vinculades a l’entorn agrícola de Godella. Arran d’una lectura a l’aire lliure d’un poema de Vicent Andrés Estellés, s’inicia una conversa improvisada entre els assistents en la qual, de manera quasi involuntària, comencen a brollar records, històries i formes de vida, pràctiques i usos tradicionals que han quedat registrats en la memòria col·lectiva.

Cinema Teatre Capitolio (Ramón y Cajal, 102, Godella) | dijous 15 gener | 19:30 h.
entrada lliure

#projectehorta

Comentaris

Leave a Reply