Un poble en venda

Posted on gener 27, 2015 
Filed Under cinema

Tant de bo els canvis a Grècia siguen preludi de canvis al nostre país. Perquè del nostre, país, han fet Un poble en venda. I si no llegiu l’apunt anterior. Afortunadament l’audiovisual, desplegat a la xarxa, és una bona eina per contrarrestar manipulacions mediàtiques i oferir discursos alternatius als de les estàncies de poder més barroeres. Afortunadement hi ha gent jove, concretament cinc estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I, entre tants, que el fan servir  per reflexionar críticament sobre l’actualitat valenciana a través de les converses tranquil·les amb una desena de testimonis rellevants del País Valencià. Això és Un poble en venda.

“El nostre documental és un projecte final de carrera que viatja per cinc blocs diferenciats, en els quals s’analitzen cinc pilars bàsics que fan que un poble puga ser amo de les seues decisions i el seu destí dins de l’estat espanyol”, expliquen al Facebook del projecte els seus impulsors. Els pilars als quals fan referència els autors són els mitjans de comunicació, l’art i la cultura, l’educació, el sistema financer i el model autonòmic de l’estat espanyol. De tots aquests aspectes en parlen Salut Alcover, presidenta del comitè d’empresa de RTVV, passant per l’actor Ferran Gadea, el professor d’Economia UV Joan Sanchis, Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana o l’escriptora Esperança Camps, entre d’altres. Cada convidat avalua la situació del seu sector i en tots els casos ‘dibuixen un panorama descoratjador’ alhora que mantenen una actitud crítica envers les polítiques dutes a terme per la Generalitat.

“Amb tants escàndols no et dóna temps a assimilar la magnitud de cada un, així que pensem en posar-los un darrere l’altre en un espai de temps raonable. Quan els veus tots junts … et fa reflexionar”, explica el director del migmetratge Ernest Huart a eldiario.es. El documental, que es va presentar el mes passat, acaba de forma ben eloqüent amb el poema de Font serena de la llibertat, de Vicent Andrés Estellés, musicat per Òscar Briz.

facebook | twitter

Comentaris

Leave a Reply