The Empire Strikes Back Uncut

Posted on octubre 17, 2014 
Filed Under cinema

Dimecres i en el marc del curs El curtmetratge, un projecte integrador férem la segona sessió en la qual dedicàrem un temps a presentar altres pràctiques audiovisuals més lleugeres i ben engrescadores per treballar amb l’alumnat. Parlàrem d’enquadraments, vídeominuts i minuts lumière, haikus audiovisuals, efecte Kulechov, vídeocreacions… i remescla. I entre els fragments seleccionats per il·lustrar-les, portàvem aquell treball resultat de l’ambiciosa i original idea que tingueren Casey Pugh (27 anys, extreballador de Vimeo) i Jamie Wilkinson: versionejar Star Wars – Episode IV: A New Hope amb ajuda de qui s’oferís a la xarxa en un clar exponent del fenòmen anomenat crowd-sourcing, estratègia de creació col·laborativa a través d’internet.

Doncs, ves per on la casualitat, tot just dimecres Vilaweb publicava que s’acaba d’estrenar, una nova curiosa recreació popular del segon film cronològic de la sèrie ‘La guerra de les galàxies‘. ’The Empire Strikes Back Uncut‘, tot un èxit també, és la versió de ‘L’imperi contraataca‘ feta a partir de quatre-cents vuitanta fragments enregistrats per fans de la sèrie de George Lucas de tot el món, convenientment lligats (vídeo). En total, són dues hores de recreació casolana i col·laborativa, amb fragments de quinze segons, seleccionats de mil cinc-centes propostes arribades de tot el món.

Voldríem que els docents del curs prengueren bona nota: everything is a remix!

Comentaris

Leave a Reply