El cant de les arrels

Posted on octubre 16, 2014 
Filed Under cinema

Tenim la sort de comptar amb la col·laboració de Patri Aranda que ens informa puntualment de les activitats del CineClub Alzira. Així, sabem que aquest divendres 17 d’octubre obrin la temporada cinematogràfica amb Botifarra, el cant de les arrels. El documental, dirigit per Albert Montón és una coproducció d’Òptim TV Audiovisual i TVC, amb la col·laboració del Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València.

El film mostra el Botifarra més autèntic, senzill i humà en el retorn a aquells carrers, aquelles cases i aquella gent que li van llegar la tradició del poble. Pep Gimeno, tot un fenomen de la música i la cançó popular i tradicional al País Valencià, va començar a cantar al carrer Puig de Xàtiva el 1975, amb només 15 anys d’edat, i a partir del 1978 va recórrer els pobles de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida, per enregistrar cançons populars transmeses oralment durant segles, interpretades pels últims cantaors i cantaores. L’èxit posterior de Botifarra, a partir de l’enregistrament del seu primer disc en solitari el 2006, ha fet que les noves generacions canten aquelles cançons oblidades -i ara renovades i actualitzades- de la mateixa manera que canten la música comercial que senten als mitjans.

Les projeccions tindran lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira i la sessió de les 20.00 h. contarà amb la presència del seu director Albert Montón i del seu protagonista, Pep Gimeno Botifarra.

Fitxa tècnica:
Direcció i Guió: Albert Montón
Producció executiva: Enric Canals
Producció executiva TAU: Miquel Francés
Producció delegada TV3: Jordi Ambròs
Cap de Producció: Cristina Bagué
Fotografia: José Vicente Viadel
Producció TAU: Antoni Medall
Ajudant de Producció: Victoria Morell
So directe: Àlex Bordanova
Muntatge i Grafisme: Txiqui Montán
Postproducció d’Àudio: Jorge Ruiz
.

Entrada 3 € (reduida 2 €) Més informació del docu a Facebook i Twitter

Comentaris

Leave a Reply