Lectura i art, imatge i paraula

Posted on octubre 15, 2014 
Filed Under educació, fotografia

femer_dandora

A escolagavina, matriu pedagògica de 400 colps, hem llançat des de la web una proposta que combina imatge i lectura per tal de potenciar-ne les dues entre tots els membres de la comunitat educativa. Es tracta de fotografiar moments de lectura (als fills, als amics, a casa, de viatge…) per tal de construir un àlbum lector i sostenir l’imaginari propi d’una activitat tan plaentera i enriquidora com la lectura. La proposta s’inspira en el blog Reading & Art  el qual mostra pintures de tot temps en relació a l’hàbit lector.

A 400 colps recollim la invitació i rescatem hui per a l’apunt aquesta imatge que se’ns creuava precisament el cap de setmana passat al caure en les nostres mans un exemplar de la revista La maleta de Portbou. Es tracta de la fotografia Femer en Dandora del fotògraf americà Micah Albert guanyador del primer premi en la categoriia Històries de Temes Contemporanis. World Press Photo 2012. En ella es mostra una dona està asseguda sobre unes bosses d’escombraries que ha pogut recuperar de l’abocador municipal de Dandora, als afores de Nairobi, Kenya. Li agrada fullejar els llibres mentre descansa del seu treball recollint escombraries. L’abocador, situat a uns 8 km. del centre de la capital kenyana, és un dels més grans de l’Àfrica. Les persones que viuen al voltant de l’abocador tenen elevats nivells de plom en la sang, així com una incidència superior a la mitjana de malalties renals i càncer. Malgrat això un xicotet instant de plaer lector sembla possible.

Ens sumem doncs al propòsit que sustenta la proposta, d’animar a llegir, llibres, imatges, a participar d’un Pla lector 2014-2015 que tindrà novetats com ampliar a dos dies el servei de prèstec a casa (més de cinc mil volums a la nostra biblioteca a disposició), i mirarem també d’aportar a aquest àlbum de lectors propis.

Comentaris

Leave a Reply