Concurs de vídeos virals Europass 2014

Posted on octubre 14, 2014 
Filed Under concursos, video

viral_video

La segona sessió del curs El curtmetratge, un projecte integrador ha anat més que bé. Josep Antón (CEIP San Juan de Ribera, Burjassot) ha contat la seua experiència al capdavant d’una classe de 6é capgirada a l’entusiasme a partir de la proposta de rodar un curtmetratge, El superheroi, al qual dedicarem en breu un apunt. Seguidament Jordi Orts (400 colps admin) ha facilitat els participants, de manera didàctica i ben il·lustrada amb exemples, pautes per al rodatge dels curts, els quals organitzats per equips, començava en la segona part de la sessió. Ja hem explicat que dimecres es pretén tancar quasi definitvament els rodatges i de nou Jordi Orts ens acostarà a altres pràctiques més lleugeres però engrescadores per aquells docents que les prefrisquen abans de ficar-s’hi en la tasca més complexa d’un curtmetratge.

I precisament, sobre aquestes pràctiques, Pilar Cervera, coordinadora d’audiovisuals del Cefire de Torrent, ens fa arribar la informació d’aquest concurs de vídeos virals que pot ser transformat en proposta per treballar amb l’alumnat de nivells superiors o pel propi professorat. Un vídeo viral és una gravació que ha estat àmpliament difosa a través d’internet, per publicitat o enviada per correu electrònic, missatgeria instantània, blogs o d’altres planes web. Actualment, i gràcies a la proliferació de nous mitjans de comunicació com els smartphones, els vídeos virals s’han convertit en un recurs habitual que utilitzen els creadors de contingut digital. A més, els vídeos virals no només són un fenomen social, sinó que també és una eina de marquèting de gran èxit.

El propòsit d’aquest concurs de vídeos és crear una pel·lícula curta (vídeo viral) d’uns 3 minuts com a màxim ressaltant els beneficis d’Europass. Es pot utilitzar qualsevol estil: documental, drama, comèdia, etc. i qualsevol mitjà: il·lustració, animació… La referència a Europass pot no ser evident; la clau de l’èxit d’un vídeo és que siga fàcil de recordar i prou cridaner com perquè la gent el vullga compartir. Els premis que es poden aconseguir en aquest concurs són:

1r premi: un viatge a una ciutat europea (per un valor màxim de 2.500 €).
2n premi: un val de compra per import de 1.000 €.
3r premi: un val de compra per import de 500 €.
4t – 10è premi: un val de compra per import de 100 €.

En aquest concurs pot participar qualsevol ciutadà major de 18 anys i la participació estarà oberta del 2014.09.01 al 2014.11.30. Per a llegir les bases completes aneu a l’enllaç de baix. I si vos animeu, no dubteu de mantenir-nos informats.

https://europass.cedefop.europa.eu/en/video-competition

Comentaris

Leave a Reply