Més cinema ciutadà compromés

Posted on octubre 7, 2014 
Filed Under cinema

CCCC_14_15

Acicom · Associació Ciutadania i Comunicació junt amb el Bea · Bloc d’Estudiants Agermanats i la Universitat de València, posen en marxa una nova edició d’aquesta suggerent iniciativa. I a nosaltres ens resulta suggerent especialment perquè incopora en les projeccions curtmetratges escolars. El Cicle de Cinema Ciutadà Compromés consisteix en la presentació d’una sèrie de documentals i curmetratges realitzats gràcies al suport i el compromís de la ciutadania, que s’ha mantingut aliena al finançament de les grans empreses de producció i ha fet ús de sistemes de micromecenatge. Aquestes produccions audiovisuals tracten temes relacionats amb la problemàtica social, cultural, política i econòmica del nostre entorn més proper però també d’altres cultures. Tot això amb l’objectiu de facilitar la reflexió crítica i el debat, enfortint al mateix temps el valor de cultura.

El Cicle està dividit en dues parts. La primera tindrà lloc entre els mesos d’octubre i novembre, i la segona entre febrer i març del 2015. En la primera part, els audiovisuals que es projectaran seran els següents:

15/10 Saló de graus 25 anys de RTVV: curtmetratges; es projectaran una sèrie de curtmetratges que tracten un conjunt de problemàtiques associades a RTVV:
Vergonya (Alícia Puig, 2013)
Prescindibles (Joan Álvarez Lladós, 2013)
E.R.E. Expediente de Regulación de Enchufes (Alícia Puig, 2013)
El colp (Fèlix Tena, 2014)
22/10 Saló d’actes Algèria, el meu país I (Juli Esteve, 2012)
23/10 Saló d’actes Algèria, el meu país II (Juli Esteve, 2012)
29/10 Saló de graus Carme’s Àngels contra l’imperi de la caca de colom (Taller Audiovisuals CEIP Santa Teresa, 2014) i Com ser Xavi Castillo (Premi Escola Valenciana a la Millor Producció en Valencià. Tirant de MICE 2014. Direcció: EACN d’escolagavina, 2012)
06/11 Saló de graus La batalla del Varsòvia (Juli Esteve i Àlvar Martínez Vidal, 2012)

Totes les projeccions tindran lloc a les 18.00 h. la Facultat de Psicologia de la Universitat de València i aniran acompanyades d’un col·loqui amb directors, actors… El cinema és compromís!

Comentaris

Leave a Reply