Chaplin a l’Almodí

Posted on març 17, 2009 
Filed Under cinema, exposicions

Des del passat dia 12, un dels espais més suggerents de la ciutat de València, L’Almodí, acull una interessant i completa exposició sobre una de les icones i peça clau de la cinemaotgrafia de tots els temps, Charles Chaplin. “Chaplin en imatges”, patrocinada per l’Obra Social de la Caixa i comissariada per Sam Stourdzé es va inaugurar a París el 2006 i suposa una experiència visual en la qual es poden contemplar més de 300 peces entre fotografies, revistes, cartells i fragments de pel·lícules. Entre les peces inèdites que alberga la mostra destaca l’enregistrament que el germà de l’artista va realitzar durant el rodatge d’“El Gran Dictador” amb la primera càmera en color de 16 mil·límetres, el que permet veure una mena de ‘making of’ d’una de les obres mestres del setè art. Així mateix, s’exposa l’Àlbum Keystone’, denominat així pels primers estudis per als quals va treballar Chaplin. Cada làmina consta de fotogrames acompanyats d’un text manuscrit que recorda els arguments dels primers 35 curts en els quals va actuar Chaplin. També es pot veure “Carreres sufocants”, la primera ocasió en la qual va aparèixer el personatge de Charlot, el 1914. Altres curiositats que conté la selecció són un fragment de més de vuit minuts de “Llums de la ciutat” en el qual Charlot, únicament amb un tros de fusta, ofereix una demostració del seu humor; pel·lícules domèstiques de 8 mil·límetres a color; els àlbums de retalls de premsa de Chaplin Studios i obres que reflecteixen com Charlot es va convertir en una icona per als moviments artístics d’avantguarda. L’exposició es podrà visitar fins el 17 de maig.

Comentaris

4 Responses to “Chaplin a l’Almodí”

 1. Paco López on març 18th, 2009 8:17 pm

  Jordi, què t’ha semblat? No és una passada.
  No us perdeu l’exposició, crec que el treball del comissari Sam Stourdé ha estat molt ben fet i mostra elements interessants que, als qui ens agrada el cine i Chaplin, no ens podíem perdre.

 2. admin on març 18th, 2009 9:07 pm

  Hola Paco:

  Encara no he pogut anar a veure-la. Igual em passe demà mateix si és que està oberta. En principi sembla que els materials que aporta com el making-of o d’altres resulten força interessants.

  Una abraçada.

 3. Pilar Alfonso on març 21st, 2009 5:18 pm

  Estic totalment d’acord amb Paco. Jo vaig veure aquesta exposició al Caixa-Forum de Madrid, l’estiu passat, i em va semblar ESPECTACULAR.Tant que al dia següent vaig tornar.I, ara, repetiré de nou.

 4. planchas ghd baratas on juliol 25th, 2012 2:06 pm

Leave a Reply