Closed Zone

Posted on març 10, 2009 
Filed Under video

Més creacions al voltant de la situació de Gaza. Coneixeu la pel·lícula d’animació israeliana Vals amb Bashir” (Ari Folman, 2008), situada durant la primera guerra d’Israel amb el Líban i candidata aquest any als Oscar? Doncs “Closed Zone” és un curt d’un dels creadors de la pel·lícula que descriu el bloqueig imposat per Israel a la franja de Gaza des de fa un any i mig. El protagonista és un xiquet que corre darrere d’un ocell i es percata, en la seua carrera, que està atrapat. No pot eixir de l’empobrida franja cap a Cisjordània. Tampoc pot moure’s amb barca. Quan intenta creuar el pas de Rafah amb Egipte, les autoritats egípcies i israelianes l’hi impedeixen. Cauen bombes, però no té on refugiar-se. Només pot córrer sense rumb. En 90 segons, Yoni Goodman, director del curt, busca l’empatia dels espectadors perquè siguen capaços de veure als residents de Gaza “com allò que són: un milió i mig d’éssers humans als quals se’ls prohibeix perseguir les seues aspiracions perquè els seus moviments estan limitats”. “Espere que quan la gent veja el curt, siga capaç de desvincular-se de les associacions automàtiques sobre el bé i el mal”, ha dit Goodman, que ha creat la peça per a l’ONG israeliana, Gisha, que treballa per la llibertat de moviment dels palestins. Ací teniu doncs més material didàctic per poder il·lustrar tan complexa situació. Podeu veure el curt a la nostra columna de la dreta.

http://closedzone.com/

Comentaris

3 Responses to “Closed Zone”

 1. Paco López on març 11th, 2009 10:10 pm

  Quins 90 segons més ben aprofitats! L’efecte visual no ens deixa lloc al dubte i les metàfores de les mans que li barren el pas i de la gàbia tampoc. Viure amb les froteres tancades, en un territori, la franja de Gaza, reduït per als milers d’habitants que hi són, mentre veuen ploure les bombes, ha de ser ben terrible.
  Una vegada més, gràcies per acostar-nos tan bon treball.

 2. best cars for snow 2011 on març 15th, 2012 12:34 pm

  Real superb info can be found on web blog.

 3. medidas de bicicletas on març 31st, 2012 7:40 pm

  ive tryeed going to settings and using the id and password thing didn’t work.. any advice? new here?. bestr egards.

Leave a Reply