emocionant

Posted on abril 28, 2008 
Filed Under exposicions, fotografia

És senzillament el primer apel·latiu que des de 400 colps li posem a l’exposició que recull, a l’IVAM de València i fins el 29 de juny, 250 meravelloses fotografies de Luis Ramón Marín (Madrid, 1884-1944). Qui signava les seues obres com Marín, va ser un dels primers fotògrafs en eixir de l’estudi per recòrrer carrers i succesos amb la seua càmera. Les seues fotografies reflexen la vitalitat i el dinamisme amb els quals va viure i entendre la seua professió. A mode d’ull públic i junt amb altres fotògrafs de la seua generació van construir l’ofici de reporter gràfic a base d’intuïció, sensibilitat i treball. El seu arxiu de prop de 18.000 imatges malgrat que va romandre en l’oblit, va ser conservat gràcies a la seua família i conforma un cos documental excepcional on es barreja fotografia social, industrial, urbanística i arquitectònica.

Mestres i alumnes, no pergau l’ocasió de veure tan emocionant exposició.

http://www.fundacion.telefonica.com/arte_tecno/marin/index.html

Comentaris

Leave a Reply