Aprendre a llegir i a escriure imatges

Posted on maig 29, 2014 
Filed Under cinema, educació

futura

La revista Futura, publicació de divulgació educativa de la Universitat de València, dedica un complet article a contar la importància de la 2a edició de la MICE · Mostra Internacional de Cinema Educatiu com a proposta dinamitzadora de l’educació mediàtica al País Valencià. I ens complau que la nostra aportació també és recollida en aquest text referent per als interessats i que comença així:

El nostre dia a dia és ple, com més va més, del llenguatge audiovisual. Les pantalles omplen la nostra vida i, en les societats occidentals, és ja impossible entendre el món sense conèixer aquest codi. Tanmateix, el sistema educatiu no integra l’educació audiovisual, i des de les institucions no es promou l’alfabetització en aquest àmbit. Són les iniciatives ciutadanes i particulars, una vegada més, les que assumeixen aquest paper. La Mostra Internacional de Cinema Educatiu celebrada a València n’és un exemple.

L’audiovisual forma part de la nostra vida com a forma de reflexió, d’aprenentatge, d’entreteniment i de comunicació. Aquest llenguatge, canviant i diferent dels que havíem conegut fins ara, però alhora accessible per a la majoria dels ciutadans de les societats occidentals, és cada vegada més imprescindible perquè les persones puguen desenvolupar-se lliurement i siguen capaces de comprendre el món en què viuen. Malgrat això, l’alfabetització audiovisual és encara una assignatura pendent a molts països, al capdavant dels quals hi ha el nostre. A l’altre costat de la balança, d’altres com ara Corea del Sud o els Estats Units ja tenen aquesta qüestió molt integrada en la seua educació. Amb motiu de posar sobre la taula les deficiències del sistema educatiu espanyol en aquest sentit i de fer un intercanvi d’idees sobre el tema, va nàixer l’any passat a València la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, coneguda com la MiCe [...]

> continuar llegint

Comentaris

Leave a Reply