Fotografia i cinema

Posted on maig 23, 2014 
Filed Under cinema, fotografia

the_unknown

Aquest dissabte, a les 10 hores, espai d’art fotogràfic organitza una sèrie de ponències sobre fotografia i cinema. En l’activitat participaran el nominat al Goya Álex Montoya, el director de fotografia Paco Belda i la productora valenciana Joana Chilet. Els directors de fotografia són, en moltes ocasions, els grans oblidats pel públic. Quan observem una pel·lícula oblidem que darrere de tot moment cinematogràfic hi ha una persona que ha decidit on ha d’aparèixer cada element. En aquest sentit i amb l’objectiu de mostrar la relació entre fotografia i cinema, espai d’art fotogràfic ha organitzat aquesta sèrie de conferències.

Álex Montoya s’ha centrat en el sector audiovisual, realitzant espots, documentals i curtmetratges. També ha treballat en televisió com a editor i guionista. Els seus curtmetratges li han atorgat diferents premis en festivals, entre els quals hi ha el premi al millor curt espanyol en Cinema Jove 2009 per Cómo conocí a tu padre. Amb el seu últim treball titulat Lucas, va ser nominat al Goya al millor curt de ficció espanyol el 2014. El director de fotografia Paco Belda ha treballat en diferents llargmetratges, curtmetratges i anuncis de televisió. Amb el cineasta Carlos Saura va dissenyar la il·luminació de l’òpera Carmen (València 2010, Trieste 2013) i l’espectacle musical Flamenco hoy ( Madrid 2009, Nova York 2011). Joana Chilet és productora independent i ha treballat en la RTVV com a responsable de coproduccions i drets d’antena i com a analista de coproduccions. Des del seu punt de vista, parlarà sobre la situació actual del sector audiovisual valencià, sobre les subvencions existents per a treballs audiovisuals i sobre la seua nova empresa Nautilus Audiovisual .

Encara que les conferències són obertes al públic en general, aquesta activitat s’emmarca dins de l’assignatura Fotografia i cinema del Diploma d’Estudis Fotogràfics de l’escola espai d’art fotogràfic de València. L’acte, que començarà a les 10 hores, tindrà lloc a l’escola situada a C/ Torn de l’Hospital, 19 i serà obert al públic fins a completar l’aforament. [imatge: The Unknow · Sandra Sasera Cano]

Comentaris

Leave a Reply