The clock

Posted on març 31, 2014 
Filed Under cinema, exposicions, video

El canvi d’hora ens ha portat a obrir la setmana amb aquest apunt sobre el rellotge. Guanyadora del Lleó d’Or a la Biennal de Venècia de 2011, The clock, (Christian Marclay, 2010) és un tour de force cinematogràfic que es desplega en la pantalla en temps real a través de milers de fragments procedents de la televisió i el cinema que ensamblen un muntatge de 24 hores. En un exercici proper a l’orfebreria la peça, pensada per ser mostrada principalment com a vídeo instal·lació en gal·leries, incorpora escenes de tot tipus: persecucions en cotxe, sales de reunions, les sales d’emergència, atracaments a bancs, cites…

Malgrat estar construïda a partir d’imatges que pertanyen a una vertiginosa varietat d’èpoques, contextos i gèneres fílmics, les trames semblen haver esclatat en multitud de fragments narratius, The clock té un ritme sorprenentment uniforme, com si la pròpia narrativa latent en el temps hagués reordenat aquests retalls. L’obra es podrà veure fins el 18 de maig al museu Guggenheim de Bilbao que ha habilitat quatre dies especials de projecció per tal de facilitar el visionat complet de l’obra de 24 hores. Sense dubte pot ser tota una experiència (seria possible portar-la a escola?). Mentres, si voleu llegir-ne més, vos recomanem aquesta ressenya.

Comentaris

Leave a Reply