Taller de fotografia amb Monika Anselment

Posted on març 23, 2014 
Filed Under formació, fotografia

anselment

Com podem fer-nos una imatge d’un lloc o d’una situació en el/la qual no estem? Monika Anselment sobretot fa servir documents, treballa sobre els mass-mèdia i analitza la història. En aquests tres aspectes no s’esgoten totes les implicacions de la seua obra però són aquelles que més m’interessen. Per Roland Barthes el grau zero de l’escriptura seria un text on l’autor està absent, on per tant tota manipulació per la seua banda nega i on el document roman en un estat pur, inalterat. Però això és un impossible, un simple horitzó ideal: Anselment mai està més present que precisament a través dels documents. Dir de la seua obra que és el grau zero del document potser vol dir que podria ser un document pur i no una altra cosa. No obstant això les seues fotografies de la pantalla de la TV no ​​són televisió, ni el producte de l’objectiu d’un fotoreporter in-situ. És clar el que són i ens apareixen a més, no en les pàgines de notícies sinó en el context de les obres d’art, amb tot el parengon que impliquen: paper fotogràfic, marcs i vidres, parets de galeries mencions en els textos sobre art. Són en definitiva massa obres d’art i per tant no podem passar per alt la voluntat d’un autor de mostrar un esdeveniment real, no una posada en escena, ni un efecte de la fantasia. (Simeón Saiz Ruiz)

Amb motiu de la presentació a la galeria Espai Visor de la seua exposició “Fern Sehen“, l’artista alemanya Monika Anselment impartirà a l’Octubre CCC un taller de fotografia organitzat per l’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC).  El curs, enmarcat en un cicle de tallers amb artistes internacionals, està pensat per a 20 places amb un preu de 30 euros i el 100% de descompte per als socis d’AVVAC.

Comentaris

Leave a Reply